Замерят Клинтън с домати и обувки в Египет (видео)

Лъчезар Вълев 16 юли 2012 в 11:03 5717 0

Хилари Клинтън, Снимка:БГНЕС
Хилари Клинтън, Снимка:БГНЕС

Протестиращи в Египет замеряха кортежа на американския държавния секретар Хилари Клинтън с домати и обувки, предаде Си Ен Ен.

Това е станало при пристигането ѝ в Александрия, където САЩ откриха отново затвореното през 1993 г. консулство.

Събралите се демонстранти посрещна кортежа на Клинтън с викове "Моника", припомняйки сексскандала около нейния съпруг Бил Клинтън и стажантката в Белия дом Моника Люински в средата на 90-те, когато той бе президент.

Подозренията на египтяните са, че Вашингтон подпомага радикалните ислямисти "Мюсюлмански братя", които спечелиха скорошните парламентарни избори.

Американският държавен секретар бе на двудневна визита в Египет, по време на която се срещна с първия демократично избран президент на страната Мохамед Морси, както и с ръководителя на египетския висш военен съвет маршал Хусейн Тантауи.

По време на срещите си Клинтън заяви, че САЩ не са се обвързвали в Египет с избора на печелещи или губещи.

"Дори и да сме имали възможността, ние не бихме го направили", каза още тя.

В понеделник американският държавен секретар пристига на посещение в Израел където заедно с премиера Бенямин Нетаняху ще обсъжда ситуацията в Иран, Сирия, Египет, както и замразените мирни преговори с Палестина. Това е първото и посещение в Израел от 2010 г. насам. Клинтън ще се срещне и с израелския външен министър Авигдор Либерман, министъра на отбраната Ехуд Барак, както и с президента Шимон Перес. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови