Водни струи, сълзотворен газ и гумени куршуми на гръцко-турската граница

OFFNews 07 март 2020 в 21:27 4435 0

Снимка БГНЕС

Напрежението между гръцките сили за сигурност и опитващите да проникнат на гръцка територия мигранти продължи и в днешния ден. В опит да отблъсне влизащите в страната, гръцката полиция е употребила водни струи, сълзотворен газ и гумени куршуми, предаде БНР.

Идващи от Турция чужденци са опитали да разрушат бодливата тел по границата. В резултат на отпора на гръцката полиция няколко души бяха ранени от вчера вечерта насам. 

Само ден по-рано върховният предстаивтел на ЕС по външната политика Жозеп Борел призова мигрантите да не тръгват към границата, тъй като Европа е затворена за бежанци.

В същото време турската полиция разположи спецчасти по протежението на р. Марица. В четвъртък турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу заяви, че 1000 командоси ще бъдат разположени по протежение на границата, за да попречат на Гърция да върне в Турция 4900 души, заловени на нейна територия.

Директорът по комуникациите на турското президентство Фахреттин Алтун написа в „Туитър“, че Турция ще продължи да прилага политиката си по отношение на бежанците, тъй като Евросъюзът не е изпълнил обещанията си. 

Очаква се в понеделник турският президент Реджеп Тайип Ердоган да посети Брюксел за работно посещение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews