Великобритания и новият щам: Болниците са по-пълни от всякога

OFFNews 28 декември 2020 в 21:59 6193 0

Снимка Pixabay

Болниците в Англия имат повече пациенти с коронавирус от който и да било момент от начало на пандемията досега, пише "Индипендънт", като цитира непубликувани публично данни на Националната здравна служба на Великобритания.

Според данните лекуваните в болница от COVID-19 към днешна дата са 20 407 души. Досега най-големият регистриран пик е бил на 12 април, когато в болница са били 18 974 души.

Според изданието цифрите са доказателство за това как новият щам на коронавируса оказва влияние върху натовареността на здравната система.

Днес Великобритания отчете тревожно голям брой новорегистрирани пациенти с инфекцията - 41 385. Така за пръв път новите случаи на дневна база надвишават 40 000. Отчасти причина за това е и дългият коледен уикенд, заради който някои данни са отчетени със закъснение.

Ръководството на здравната служба в страната (NHS) призова лекарите и медицинските сестри в Лондон да поемат допълнителни смени.

Междувременно стана ясно, че отварянето на учебните заведения след коледната ваканция е под въпрос. Учителските синдикати призоваха класните стаи да бъдат отворени само ако се гарантира 2 метра дистанция и задължително носене на маски. А членът на кабинета Майкъл Гоув даде да се разбере, че пълното отваряне на училищата не е сигурно, казвайки, че това е планът "за момента". Според британските медии специалистите са посъветвали правителството децата да останат вкъщи, докато бъде премине пикът на пандемията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !