Външно предупреди шофьорите: Словения въвежда ново електронно таксуване

OFFNews 09 февруари 2018 в 10:54 2707 0

Външно предупреди шофьорите: Словения въвежда ново електронно таксуване

Словения въвежда ново електронно таксуване на превозни средства над 3,5 т по високоскоростните си пътища. Системата ще влезе в сила от 1 април 2018 година. 

След тази дата няма да бъде възможно заплащането на пътната такса на пунктовете за тази цел, както и използването на електронни карти ДАРС и устройствата АВС. Всяко тежкотоварно превозно средство ще се регистрира с цел използването на системата DarsGo, както и трябва да е снабдено с устройството DarsGo, чрез което се начислява пътната такса.

Към момента регистрирането и получаването на DarsGo възможно в сервизите DarsGo. Регистрацията ще бъде възможна и на бензиностанции.

Препоръчва се потребителите на системата DarsGo да сторят това възможно най-бързо, за да избегнат очакваните опашки за регистрация при преминаването към новата система. Заплащането на пътните такси по сега действащата система може да се извършва до края на деня на 31 март 2018 г. включително. ДАРС не предвижда „период за толеранс". За да се избегнат недоразумения, старата и новата система за таксуване за преминаване през Република Словения няма да функционират паралелно.

Словенските власти подчертават, че при липса на регистрация и устройство ще бъдат налагани глоби както на водачите на автобусите и тежкотоварните автомобили, така и на собствениците на фирмите, които своевременно не са предприели необходимите действия.

Информация за снабдяване с устройството DarsGo може да бъде намерена на интернет страниците www.darsgo.si и www.darsgo.si, както и на електронната поща [email protected]

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови