Quantcast

Външните министри на Естония и Латвия под карантина след контакт със заразения им с коронавирус колега от Словения

OFFNews Последна промяна на 24 октомври 2020 в 08:49 1216 0

Министърът на външните работи на Естония Урмас Рейнсалу съобщи снощи, че е преминал на дистанционен режим на работа поради необходимостта да спазва карантина след контакт със заразилия се с коронавируса колега от Словения Анже Логар, който тази седмица е бил на работно посещение в Талин.

"Министърът на външните работи на Словения Анже Логар тази седмица посети балтийските страни преди председателството на Словения в ЕС. Във вторник аз се срещнах с него в Талин, той обяви присъединяването на Словения към инициативата "Три морета". Тази вечер получих от Словения информация, че министърът е дал положителен тест за коронавируса. Във връзка с това тази вечер си направих тест. Ще остана в изолация и цялата следваща седмица ще работя дистанционно", написа той снощи във Фейсбук.

Епидемичната обстановка в Естония се влошава през последните седмици. Извънредно положение беше в сила в страната във връзка с пандемията от 13 март до 17 май. Общият брой на заразените в страната достигна 4300, 73-ма пациенти починаха.

Министърът на външните работи на Латвия Едгарс Ринкевичс също съобщи вчера, че е преминал на дистанционен режим на работа поради необходимостта да спазва карантина след контакт със заразилия се с коронавируса колега от Словения Анже Логар, който тази седмица е бил на работна визита в Рига.

"Току-що получихме известие, че министърът на външните работи на Словения Анже Логар, който посети балтийските страни, е дал положителен тест за COVID-19. Поддържаме връзка с Центъра за профилактика и контрол на заболяванията и взимаме необходимите мерки. Тъй като съм признат за контактно лице, ще се намирам под карантина и ще изпълнявам задълженията си дистанционно", написа латвийският министър в Туитър.

В Латвия са регистрирани 4208 заразени с коронавируса и 51 смъртни случая. За ограничаване на разпространяването на инфекцията правителството прие редица мерки, като задължително носене на маски на публични места и в обществения транспорт и ограничения на събиранията с частен и публичен характер

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !