Украйна задържа руски танкер в Измаил

OFFNews 25 юли 2019 в 16:04 3975 4

Снимка ССУ

Службата за сигурност на Украйна задържа руски танкер на пристанището в Измаил.

За задържането съобщиха от пресслужбата на Службата, цитирани от украинските медии. Причината е предполагаемо участие на танкера при инцидента в Керченския проток, при който руските власти задържаха три украински кораба и техните екипажи. 

Според Службата за сигурност задържаният танкер носи името NIKA SPIRIT. Съгласно данните на международната информационна система EQUASIS танкерът е идентифициран като NEYMA, който е бил използван за затваряне на Керченския проток и блокиране на украинските кораби в района. 

Танкерът е претърсен и от него са иззети документи, бортови дневници и записи от преговорите по радиото по време на инцидента миналата есен. Разпитани са и членовете на екипажа. Според ССУ целият танкер е веществено доказателство и затова трябва да бъде задържан. 

От руското външно министерство коментираха, че се изясняват обстоятелствата около задържането на танкера. 

"Ако става въпрос за залавянето на руснаци, които са държани като заложници, това ще бъде квалифицирано като най-грубо нарушение на международните права, като последствията няма да се забавят", обявиха от ведомството пред РИА Новости. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

5

Име на профила

26.07 2019 в 01:20

Не, че има огромно значение - но много се извинявам на този модератор, с когото явно не споделяме единно мнение. Все пак моето семейство страда в Украйна, не неговото/нейното.

Сигурен съм, че моето мнение не нарушава правилата, и обосновката за нещо различо ме прави изключително възмУтен и огорчЕн :-)

3767

3

Име на профила

25.07 2019 в 17:01

Не ги изпрати народа, приятел. Имам малко рода в Украйна, било е ужасно. Впрочем нито вярвам на руските, нито на европейските канали, демагогията е на макс.

Хора страдат и умират за да могат разни други генетични човеци да си мерят някои работи.