Украинското разузнаване: Подготвихме се, енергийните атаки от Русия няма да са същите като миналата година

OFFNews 10 ноември 2023 в 18:03 5255 0

Снимка УНИАН

Тази зима за Русия ще бъде по-трудно да извършва атаки срещу енергийната инфраструктура на Украйна, защото сме се подготвили. 

Това заяви заместник-началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Вадим Скибицки в коментар за Си Ен Ен.

Миналата година, когато системата за противовъздушна отбрана на Украйна работеше в ограничен режим, Русия можеше "лесно да избира цели и да поразява енергийната мрежа".

"Руснаците могат да използват комбинация от ракетни оръжия и атакуващи дронове. Това определено няма да са толкова примитивни атаки като миналата година. Ще бъде трудно за руснаците да постигнат резултати – ние също се подготвяме и разбираме как действат", обясни той. 

Наскоро Министерството на енергетиката на Украйна съобщи, че само през последните седмици руснаците са атакували обекти на енергийната инфраструктура 60 пъти.

Военният министър Герман Галущенко заяви, че руските войски са насочени към ремонтни екипи от енергетици, които работят в зоната на бойните действия, граничните райони и прифронтовите райони, предаде УНИАН. 

Наскоро ръководителят на украинското разузнаване Кирил Буданов обясни, че работят върху ограничена позиция на "възпиране и отмъщение" за противодействие на ударите по енергийния сектор. "Нека започнат. Те също ще получат отговор", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша