Украинското ГРУ разкри план на Кремъл да завземе властта в Молдова

OFFNews 09 февруари 2023 в 17:37 7829 6

карта на Молдова
Украинското разузнаване е разкрило план на Кремъл за завземане на властта в Молдова.

Украинското разузнаване е разкрило план на Кремъл за завземане на властта в Молдова. Тази информация е предадена незабавно на молдовския президент Мая Санду. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски по време на изказването си на заседанието на Европейския съвет в Брюксел.

"Неотдавна разговарях с молдовския президент г-жа Санду и я информирах за това, което нашето разузнаване успя да прихване - подробен руски план за разрушаване на политическата ситуация в Молдова", каза той.

Според Зеленски документите, получени от украинското разузнаване, показват кой, кога и по какъв начин е трябвало да подкопае сигурността в Молдова и да смени правителството в страната.

"Не знаем дали Москва е получила заповед да действа по този план срещу Молдова. Но видяхме какво точно ще направят. В това ние разпознахме точно това, което те вече се опитват да направят срещу Украйна, срещу други държави, особено в Европа", каза президентът.

Молдовските власти не крият, че чакат Украйна да спечели войната, за да започнат деокупация на Приднестровието. Кишинев очаква, че след поражението на руските нашественици в Украйна, Москва ще започне да изтегля войските си от Приднестровието.

Молдовският президент Мая Санду заяви в прав текст, че Кишинев няма за какво да разговаря с държавата агресор. Тя не вижда възможност за поддържане на конструктивни отношения с Русия заради пълномащабното нахлуване в Украйна.

Руският външен министър Сергей Лавров пък обвинява Молдова, че е попаднала под влиянието на Запада.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

6

Д-р Мазникуров

10.02 2023 в 09:08

ОТВОРЕНО ПИСМО
(Самоцензурирано, че да няма ***)
Изказвам дълбока благодарност на редакцията и ръководството на OFFNEWS.BG, а и на модераторите на този форум, за това че предоставят неограничено пространство, душевен комфорт, закрила и подкрепа на нашите скъпи приятели, българските русофили! А именно, групичката на Евразиеца, Бай Пешо от ПеУник, Говеждов, Уродо-order-a, Деян_Ху*ов и още 1-2 достойни и мъдри граждани, български "патриоти", предани на своята майка-къмилница (Русия)! Щастлив съм да пия от тяхната мъдрост, дълбока аналитична мисъл, чувство за правда, свобода и хуманност, да се уча на "традиционни", православни и семейни "ценности", да опозная "многополюсния свят", да прозра покварата на "колективния Запад", да зова за пълно "освобождаване" на всички "братски" народи и земи (дори и да не желаят)! Информацията им винаги е пълна, точна, детайлна и правдива! Научавам много за огромните успехи на непобедимата, безаналогова руска армия! С уважение,
Д-р Курти Куртев Мазникуров

2099

5

Mateevk

10.02 2023 в 08:22

Нацист до нациста, мила моя майно льо - от Урал до Брест /ама не беларуския а френския!/

2099

4

Mateevk

10.02 2023 в 08:21

Коя беше тая Молдова? Втората Украйна ли?

22548

3

dolivo

10.02 2023 в 07:54

Молдова е Избрала влиянието на Запада, така както Не иска руската помия насилствено налята в гърлата им.

10298

2

AntiZ

09.02 2023 в 21:33

То па един план?! "Москва 4"

345

1

Джендо Джедев

09.02 2023 в 17:46

Ама и в Молдова са едни нацисти... ;) И само окупират изконни руски земи... ;)
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика