Украинските сепаратисти: Сред нас има хиляди руски военни в отпуск

OFFNews 28 август 2014 в 12:47 7360 37

Александър Захарченко.
Александър Захарченко.

Премиерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Александър Захарченко призна, че руски войници, които са в отпуск, се бият като доброволци срещу украинската войска, съобщи "Ройтерс", позовавайки се на руската държавна телевизия.

"Сред нас се бият служещи войници, които предпочитат да прекарат ваканцията си не на плажа, а тук, сред братя, които се борят за свободата си", каза Захарченко в интервю пред Vesti.ru.

Той добави, че бройката на руските военни доброволци е около 3-4 хиляди души. "Киев и Запада говорят за нахлуване на Русия, за да оправдаят многочислените загуби. По оценка на щаба на ДНР при контранастъплението на опълченците през последните дни украинската армия е изгубила около 750 военни – убити, ранени или пленени", добави премиерът на ДНР.

Сепаратистите от Източна Украйна обявиха, че е въпрос на броени дни да освободят Мариупол. Сведенията за ситуацията в разположения близо до Новоазовск град са противоречиви. Командването в Киев твърди, че все още контролира града въпреки сложната ситуация. Според местни командири обаче Новоазовск е завзет от руски войски, съобщава УНИАН.

Така сепаратистите откриват нов фронт на сражения в района и се насочват към ключовия пристанищен град Мариупол, отбелязва Би Би Си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!