Украински шампион по шах и приятелката му намерени мъртви в апартамент в Москва

По всяка вероятност двамата са отровени с райски газ

OFFNews 06 март 2020 в 17:25 8565 0

27-годишен шампион по шахмат и 18-годишната му приятелка са намерени мъртви в апартамента си в Москва. Изглежда, че са отровени с "райски газ" (диазотен оксид), предава Би Би Си.

Станислав Богданович и Александра Вернигора - също топ състезател по шахмат - са намерени с балони, съдържащи диазотен оксид, чрез който газът може да е бил вдишан.

Руското разследване съобщи за смъртните случаи, без да уточни имената на жертвите и заяви, че няма данни за насилие.

Богданович беше шампион по скоростен шах. Вернигора също бе професионален състезател и учеше в Московския държавен университет.

Украинският спортен уебсайт sport.ua допълва, че Богданович е гросмайстор от Одеса, който е спечелил шампионата на Украйна за състезатели на възраст под 18 г. и има множество награди от международни турнири.

Руският шахматен сайт chess-news.ru пише, че през 2015 г. той е осмият в света по скоростен шах.

Наскоро Богданович си навлякъл сериозни критики, защото представял Русия в международна партия срещу Украйна, която спечелил.

Sport.ua цитира негова публикация от него на руски език във връзка с това, в която той твърди, че да играеш за Русия е добре за занятието му, че живее като гост в Русия и с него се отнасят добре, както и че това е малък принос към слагането на край на конфликта между Русия и Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови