Украинската армия унищожи склад за боеприпаси в Луганска област

OFFNews 05 юли 2022 в 09:12 2876 0

Взрив в склад в Кадиевка, Луганска област

Снимка Telegram / DeepState

По думите на очевидци, боеприпасите са експлодирали в продължение на повече от 2 часа.

Въоръжените сили на Украйна са унищожили през изминалата нощ ключов склад за боеприпаси на руските войски в Донбас в района на обявената за контролирана на пълно от Русия Луганска област. Това е втората подобна атака за 24 часа след унижожаването на най-големия склад с амуниции в Снежное предната нощ.

Вчера руската страна обяви, че е превзела напълно територията на Луганска област, а в среща с министъра на отбраната Сергей Шойгу президентът на Русия го поздрави и му нареди да даде отпуска на бойците, участващи в сраженията в Луганск.

Според УНИАН атаката е станала в село Кадиевка половин час след полунощ и е потвърдена от източници на украинското разузнаване. Складът се е намирал в района на Завода за бетонни изделия в града. По думите на очевидци боеприпасите са експлодирали в продължение на повече от 2 часа. В мрежата са публикувани снимки с пожарите и експлозиите. По данни на разузнаването на Киев складът в Кадиевка е бил ключов за снабдяване с боеприпаси и, конкретно на снаряди за руската армия в направлението Попасна - Северодонецк - Лисичанск - Бахмут.

Украинските атаки през последните две денонощия потвърждават изявленията на Киев и на западни експерти, че въоръжението от САЩ и западните партньори на Украйна вече се използва в бойни условия. “Оръжейните системи и боеприпасите от САЩ пристигат, но засега не всички са пристигнали. Те вече оказват влияние, ако се съди по успешните атаки, които видяхме през последните дни. Това ще продължи. Това поставя руснаците в по-уязвима позиция.” - коментира бившият специален представител на САЩ за Украйна Курт Уолкър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови