Учени създават изчезваща батерия за Пентагона

Лилия Христова 04 февруари 2014 в 11:50 1770 0

Учени създават изчезваща батерия за Пентагона

Независимият американски изследователски институт SRI International започва разработването на невиждана досега батерия, която ще изчезва по зададена команда, съобщи FastCompany.

Проектът е на стойност от 4.7 млн. щатски долара и ще бъде изготвен по поръчка на Агенцията за изследователски проекти в отбраната към Пентагона (DARPA). Предполага се, че създаването и ще сложи началото на производството на електроника за бойното поле, която да може "да се разтваря в обкръжаващата среда". Целта на създаването на такива изчезващи устройства е те да не могат да попаднат в ръцете на врага.

„DARPA търси начин да направи електроника, която трае толкова дълго, колкото е необходимо. Изчезването на устройствата може да бъде задействано от изпратен от команден пулт сигнал или от едно или няколко условия в околната среда, каквото е температурата”, се съобщава в изявлението на агенцията.
Изследователският институт е дългогодишен партньор по научните разработки на Пентагона и е известен с работата си по създаването на компютърната мишка, цветната телевизия, първите фази на технологията за Siri и дизайна на Дисниленд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews