Убит и 8 ранени в Ню Йорк, след като мъж с камионетка се вряза в пешеходци

OFFNews 14 февруари 2023 в 09:07 1445 0

Видео от охранителна камера показва как шофьорът минава през тротоар, бягайки от полицията, и блъска човек

Снимка Стопкадър

Видео от охранителна камера показва как шофьорът минава през тротоар, бягайки от полицията, и блъска човек

Едни човек е убит, а най-малко осем са ранени в Ню Йорк, след като мъж с камионетка се вряза в хора на различни места в мегаполиса, предаде Асошиейтед прес. Към момента местните власти изключват терористични мотиви за атаката.

Случаите са от Бруклин. Шофьор на наета камионетка отказал да спре и блъснал няколко души. Последвало преследване с полицията, при което мъжът ударил още няколко души, впоследствие е задържан.

Двама от ранените са в критично състояние. Сред ранените имало и един полицай. Блъснатите от автомобила са на възраст от 30 до 66 години. Всички са мъже. 

44-годишният мъж, който беше убит, е получил нараняване на главата, когато е бил блъснат от камиона около половин час след като удари първата жертва, се казва в изявление на полицейското управление.

От ранените трима са се придвижвали на велосипед, а двама с електрически тротинетки.

Хаосът продължи 48 минути, отбелязва АП. 

Към момента полицията не съобщава нищо за самоличността на извършителя на нападенията, а само казва, че той е бил арестуван. Според местни медии шофьорът е около 60-годишен и е от азиатски произход. Той е бил известен на полицейските, съдебните и здравните власти в щата Невада.

30-годишният син на шофьора каза пред Асошиейтед прес, че баща му е с психично заболяване и доскоро е живял в Лас Вегас, където е бил осъден и е излежал присъда за множество актове на насилие. 62-годишният мъж дори намушкал брат си. 

"Много често той избира да пропусне лекарствата си и да направи нещо подобно", обясни синът на задържания и добави ,че това не е първият път, когато баща му е арестуван.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки