Тръмп сърдит на CNN: Пускате фалшиви новини (видео)

OFFNews Последна промяна на 12 януари 2017 в 11:04 7242 2

За пръв път откакто бе избран за президент Доналд Тръмп даде пресконференция, на която най-сетне журналисти да могат да зададат въпросите си относно всички обвинения, които бизнесменът получи от избирането си до днес.

Руски хакери, руски връзки, оргии в Москва и бизнес конфликти - това бяха темите, които интересуваха световната преса на събитието.

Най-напечено по време на пресконференцията стана, когато журналист от Си Ен Ен реши да зададе въпрос на Тръмп.

При опит на репортера от американската медия да зададе въпрос, Тръмп отговаря "Не ти, твоята компания е отвратителна. Тихо! Не бъди груб, друг задава въпрос сега. Не бъди груб! няма да ти отговоря! Вие сте фалшиви новини", казва Тръмп на репортера.

Реакцията на Тръмп идва след като от Си Ен Ен публикуваха материал, в който се твърди, че съществуват документи, които обвързват кампанията на Тръмп с Москва.

Пресконференцията дойде ден след като сайтът Buzzfeed публикува още по-шокиращи данни за бизнесмена. Изданието твърди, че "досие" от 35 страници доказва връзките на Доналд Тръмп с Русия и компрометиращите секс видеа с него, заснети в Москва.

Бяха публикувани и материали в същия сайт, които твърдят, че Кремъл държи Тръмп с компромати, събирани години. Москва побърза да отрече тези обвинения.

В началото на медийното събитие Тръмп се обърна именно към Buzzfeed, наричайки ги "боклук".

Историята придоби още по-абсурден характер, когато анонимен потребител на интернет форума 4chan обяви, че сам е изфабрикувал историята за връзките на Доналд Тръмп с Русия.

Интернет потребителят с неизяснена засега самоличност твърди, че е изпратил историята на журналист от новинарския сайт Buzzfeed, като се представил за бивш агент на британското разузнаване. Репортерът от своя страна е споделил информацията на шефа на демократите в Сената, който пък я препраща на ЦРУ. Американското разузнаване на свой ред я включва в секретен доклад до Барак Обама, касаещ хакерски атаки по време на президентските избори.

Видео:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови