В какво всъщност обвиняват Русия и Тръмп и къде е българската следа?

Последна промяна на 11 януари 2017 в 13:05 8600 6

Снимка Gage Skidmore/Flickr

Публикуваният от BuzzFeed доклад на американското разузнаване за отношенията между Доналд Тръмп и Русия вече се подлага на съмнение от мнозина. Самият Тръмп отрече достоверността му, Кремъл също заявиха, че не разполагат с компромати за американския президент, а потребител от 4Chan пое отговорност за разпространяването на недостоверната информация. Какво обаче се крие в документът от 35 страници, който предизвика толкова бурни реакции? 

Едно от главните обвинения е, че руското разузнаване разполага с компрометиращи материали за Доналд Тръмп от визитите му в Москва и Кремъл смята да използва информацията, за да изнудва републиканеца. 

Според непотвърдените текстове Русия "използва личните мании и сексуалните перверзии на Тръмп, за да се сдобие с подходящ "компромат" за него". Неназован източник, цитиран в доклада, твърди, че при една от визитите си в руската столица Тръмп наел апартамент в хотел Ritz Carlton, в който Барак и Мишел Обама отседнали преди време. Заради омразата си към семействто Обама Тръмп наел проститутки, който да изпълнят пред него т.нар. златни душове или "шоу с уриниране". Смята се, че действието се развило през 2013 г., а хотелът бил под наблюдението на Федералната служба за сигурност (ФСБ). 

"Говорейки отделно през юни 2016 г. източник В (бившият високопоставен офицер от разузнаването) твърди, че необичайното поведение на Тръмп в Русия през годините е предоставилo на властите достатъчно злепоставящ материал за вече републиканския кандидат-президент, за да могат да го изнудват, ако пожелаят", пише в документа. 

Според разпространеното сканирано копие лично говорителят на Владимир Путин разполагал с досие с информация за кандидатa на Демократическата партия Хилъри Клинтън. Информацията включвала записани телефонни разговори на Клинтън по време на посещенията й в Русия, но към 20 юни, когато е писанa тази част от документа, тя не била споделяна с екипа на Тръмп. 

Докладът има отношение и към връзките на Тръмп и екипа му с Кремъл. В него се твърди, че Русия от 5 години култивира подкрепа за Тръмп и предоставяла информация за опонентите му от Демократическата партия. На милиардера са предлагани различни сделки с недвижимо имущество, който той отказал. 

В по-голямата си част разпространените материали обръщат внимание на руските хакерски атаки, които са били предприети по време на кандидат-президентската кампания в Щатите, а налице е и българска следа.

Според сведенията през септември 2016 г. представител на Тръмп се срещнал в чешката столица Прага с посредници на Кремъл, прикрити зад  Федералната агенция Россотрудничество, която в доклада бива наречена неправителствена организация. 

Обсъдено е как ще се плати на хакери от Европа, които Кремъл наема да работят срещу щаба на Хилъри Клинтън. И тук се намесва и страната ни. Според написаното републиканците и руснаците се договарят някои румънски хакери да бъдат изтеглени и да се прикрият в Пловдив. Не се споменава защо градът е избран за скривалище на хакерите, извършили нападенията срещу демократите. За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1129

6

glas1996

11.01 2017 в 18:20

Боже, Боже, майните си направили ташак с тръмпчо и щатите, приказки от хиляда и една нощ, а за рускините, че са проститутки и се издържат с древната професия направо е световна тайна и голям компромат за някой, който си правил кефа с шепа гладни и дашни девочки.

-7140

5

стринка минка

11.01 2017 в 17:46

Обама е един щастлив човек. Цял живот е обичал една жена и е бил обичан от нея. Имат си две деца, които са си ги отгледали заедно.

-7140

4

стринка минка

11.01 2017 в 17:42

Tрэмп си пада по златните душове, не по актрисите. И сега, ако няма Трэмпийчмънт, не я признавам тази американска демокрация!

-7621

3

Ал Кин

11.01 2017 в 15:09

Грънци. Знаем всички много добре, че единственото, което свързва Тръмп с Русия е лосионът за изРусияване, който ползва.

85310

2

Добре де, хубу. Ма защо тогава не кажете истината и за Обонго - че всъщност е гей, омъжен за травестит?

31795

1

Denis Rizanov

11.01 2017 в 13:22

Знаех си, че без "БЪЛГАРСКАТА СЛЕДА" няма да се мине!
Знаех си!