Тръмп обвини Ню Йорк таймс, че САЩ не успели да убият лидера на ИД

OFFNews 23 юли 2017 в 07:40 5998 2

Президентът Доналд Тръмп обвини вестник "Ню Йорк таймс", че е провалил опит на САЩ да убият лидера на "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади. 

"Провалящият се "Ню Йорк таймс" провали опита на САЩ да убият най-издирвания терорист, Ал Багдади", написа в Туитър Тръмп, съобщи АФП, цитирана от Дарик. Американският генерал Тони Томас заяви вчера на конференция по сигурността в Колорадо, че специални части са били "особено близко" до лидера на ИД през 2015 г., но са изгубили следата му след изтичания на информация в пресата. През юни 2015 г. в."Ню Йорк таймс" публикува статия, според която американските сили се сдобили с голямо количество данни, описващи как лидерът на ИД успява да избегне преследвачите си. В статията се споменава и как джихадистките лидери използват жените си, за да си разменят послания.

"Ако президентът има предвид статията от 2015 г., Пентагонът не повдигна никакво възражение пред "Ню Йорк таймс" преди публикуването й и никой официален представител на САЩ не се е оплакал публично от нея досега", заявяват от вестника за сайта "Политико".

Вчера министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис заяви, че Абу Бакр ал Багдади е жив въпреки слуховете за убийството му. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови