Тръмп наложи още санкции на Русия заради отравянето на Скрипал

OFFNews 03 август 2019 в 12:30 2148 0

Американският президент Доналд Тръмп наложи още санкции на Русия заради отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Санкциите влизат в сила на 19 август и ще действат поне една година.

Указът на Тръмп предвижда американското правителство да работи в посока преустановяване на финансирането от международни финансови институции като Световната банка за правителства, срещу които има въведени американски санкции заради употреба на химически или биологични оръжия.

Руското външно министерство коментира, че решението за налагане на санкции заради отравянето на Скрипал буди съжаление и вреди на отношенията между САЩ и Русия.

"Налагането на нови санкции срещу Русия от Вашингтон не само прави възможността за нормализиране на руско-американските отношения все по-хипотетична, но то е и най-скорошната атака срещу международните отношения като цяло и срещу стратегическата стабилност в света", заяви руският сенатор Франц Клинцевич, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков пък заяви, че според Москва новите санкции са свързани с предстоящите догодина в САЩ президентски избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови