Тръмп излъчи видео от болницата и обяви, че се чувства много по-добре

OFFNews 04 октомври 2020 в 13:04 4170 0

Заразеният с коронавирус американски президент Доналд Тръмп публикува в Туитър видео от болницата, в което уверява, че се чувства много по-добре.

В 4-минутния клип, направен във военната болница "Уолтър Рийд" 24 часа след постъпването му, Тръмп казва: "Мисля, че ще се върна скоро", имайки предвид кампанията си за преизбиране за президент. "Трябва да се върна, защото трябва да направим Америка велика отново", заявява той и допълва, че с екипа му са свършили доста добра работа, която обаче трябва да довършат.

Във видеото президентът казва, че не е искал да си стои затворен между четири стени в Белия дом. "Не мога да го направя. Трябваше да бъда отпред. Това е Америка, това са Съединените щати, най-великата държава в света, най-мощната страна в света. Не мога да бъда заключен в стаята на горния етаж, за да съм напълно в безопасност. Просто казах: "Хей, каквото има да се случи, ще се случи. Трябва да се сблъскаме с проблемите, като лидер трябва да се конфронтираш с тях. Никога не е имало велик лидер, който не би го направил".

Неговият лекар Шон Конли каза в събота през нощта, че президентът е постигнал значителен напредък и че е прекарал по-голямата част от следобеда работейки.

Белият дом пък публикува снимки с президента, на които той е облечен в костюм и е в работна зала в болницата, на които обаче е видно, че държавният глава има доста уморен вид.

След като вчера началникът на кабинета му Майк Медоус предупреди, че следващите 48 часа ще бъдат критични за здравето на президента, Тръмп е провел разговор очи в очи с него.

И той, и съпругата му Мелания, и един от близките му съветници, както и трима сенатори са положителни за COVID-19.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!