Quantcast

Терористите извиквали жертвите си по име и стреляли

OFFNews Последна промяна на 08 януари 2015 в 08:09 12512 14

Терористите, нападнали френското сатирично издание "Шарли ебдо", са назовавали жертвите си по име и след това са стреляли.

Това разказа кореспондентът на bTV в Париж Десислава Минчева.

Нападателите - с бронирани жилетки и автомати "Калашников" - бяха трима. Полицията обяви имената на заподозрените: Хамид Мурад (18 г.), за когото бе съобщено, че се е предал в 23 ч. на 7 януари, и братята Саид и Шериф Кауаши, на 32 и 34 г. Първият е осигурявал логистична подкрепа на двамата братя, за които се смята, че са основните извършители.

При атаката на 7 януари в редакцията на френското сатирично издание в центъра на Париж загинаха 12 души - журналисти и полицаи, 11 бяха ранени. Сред жертвите бяха карикатуристите Шарб, Кабю, Тинюс и Волински. Шарб е псевдоним на 47-годишния Стефан Шарбоние, който е бил директор на редакцията от май 2009 година. Зад името Кабю стои 76-годишният Жан Кабю. В миналото той и 80-годишният Жорж Волински са били карикатуристи в емблематичното списание „Хара-кири”, което е предшественик на „Шарли ебдо”. Те са съоснователи на сатиричния вестник. Тинюс е 47-годишният Бернар Верлак.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.01 2015 в 21:39

Извинете, г-н Анонимен, но как можете да говорите за "случка" разтрела на 12 невинни души. Хора като мен и хора като Вас... Говорите за респект, но къде е уважението към човешкия живот? Борбата срещу радикалния ислям никога няма да е равна, защото тези "хора" не признават нищо друго освен нормите на религията си. А те от своя страна са толкова фанатично изменени, че граничат с лудостта. Казвате, че всеки има право да избира в какво вярва и това е безспорно така. А къде остава правото на живот и задълженията на околните да не го нарушават? Замислете се!

08.01 2015 в 17:32

Никога не съм карал да рисува "обидни картини за друга религия" и никого не съм карал да убива.Това беше моя гледна точка.Не е нужно да псуваш.Фактите са факт.Казах поклон пред загиналите.Какво повече да направя?Те отдавна имали конфликт с тях, предупреждавали са ги, те са продължили... ми ко да прая аз?!? Всеки носи глава на раменете си и за всичко си има възмездие някой ден.Ако това не е правилно, вселената ще намери баланса между 2-те неща не се притеснявай.

08.01 2015 в 15:41

каква водеща религия бе, анонимен боклук? Поклонници на педофила Мохамед - това е сте вие. И какво ми обясняваш че е нормално за картинка да колиш и стреляш хора? Ти ли ще ни учиш на морал бе отрепко?? Никога няма исляма да е водеща религия - защото хората не могат да живеят постоянно в страх. Защото в исляма всичко се базира на страх - не прави това, не казвай онова, че ще те накажем...

08.01 2015 в 14:38

Здравейте, хора! Ако мога да ви нарека такива.

Жертвите са една трагедия случила се на 7.01.2015г.Но по - голямата трагедия идва от наща психика и душевна чистотата.Тези терористи не са толкова терорости, колкото тези психологични и религиозни нападки!! В новините споменаха, че и от преди години също са имали конфликти с ислямисти защото са изобразявали Мохамед гол и т.н. След като са били предупреждавани, защо продължават да правят карикатури на пророци ? За ваше сведение мюсюлманите (ислям) те вярват в бога и почитат доброто.Но замислете се редно ли е да бъдат усмивани , иронизирани пророците на дадена религия , било то за една или друга цел.Според мен никаква цел не опровергава възможстта да бъдат опозорени портретите на Мохамед и т.н.Психологичната атака е много по - тежка от физиологичната.Научете се , че трябва да има уважение.

Това ,че вие не уважавате дори Иисус Христос, не означава, че и мюсюлманите не уважават своите вярвания? Щом допускате Иисус Христос да бяга по поляните и да се вози в мерцедесите във видео клиповете на 100 Кила, значи сте деградирали !! Научете се респекта е много по - вече от това което си мислете че е.

А за хората, която викат , че Европа да се изчиси от мюсюлманите - това няма как да стане :D Казвам го с насмешка защото в момента водеща религия по вярващи в света е исляма! Има статистически данни, че до 50-60 години ако данните за раждаемостта останат такива , то до близките 50 години християнството ще се затрие като религия :) Ако не вярвате проверете в интернет ;)

Просто се научете да уважавате това което и другите избират.
Поклон пред паметта на загиналите, дано не се повтарят такива случки и дано хората се научат на взаимно уважение !!

08.01 2015 в 12:58

@spyke
Това да стреляш с калашник по художници е нечовешка идиотщина. И всеки избягва да каже истината, а тя е че има нещо гнило в исляма. Радикалният ислям в момента е сравним с комунистическите революции и режими. Всеки говори, че има обикновени хора изповядващи ислям, че те са добри хора, ок, ама и в Северна Корея има добри хора, това значи ли че не бива да се борим с комунизма, плашещ с ядрено оръжие, или хакващ сървърите на компания, произвела комедия. Това че има 1,5 милиарда мюсюлмани и мнозинството от тях нормални, значи ли че трябва да търпим? Да знаете друга религия, с която всеки има проблем - Европа, Америка, Индия, Китай, Русия че май дори в Австралия правиха атентати? Ами ако наистина има нормални хора от исляма, какво правят? Чакат да свърши търпението на света ли? Ама дали победата в открита битка, а не като страхливци да стрелят с калашник по невъоражени ще е тяхна?

08.01 2015 в 11:02

spyke, планината ще дойде при мохамед на сик-байрям, ама гледай да не дойде МОСАД, че Мохамед ще се накендза и в гроба:))

08.01 2015 в 10:42

До spyke10:10 08 яну 2015

Ти дразнител ли си или откровен идиот?Да са нарисували и те карикатури, защо ще убиват?
Европа трябва да се прочисти от ислямисти!

08.01 2015 в 10:42

Казмвам, че от 1.5 милиарда, все ще се намерят двама (със сигурност и повече) луди.

08.01 2015 в 10:40

Както гледам коментарите путлеристите и комунетата не се срамуват да използват поредната трагедия с човешки жертви за грозната си бездушна пропаганда...

08.01 2015 в 10:39

Грабвайте калашник-някой си изкряска и карикатуристи хвръкнаха завчаска и така е редно - свещенно право - който усмива ислямската държава!