Терористите извиквали жертвите си по име и стреляли

OFFNews 08 януари 2015 в 08:09 13271 14

Терористите, нападнали френското сатирично издание "Шарли ебдо", са назовавали жертвите си по име и след това са стреляли.

Това разказа кореспондентът на bTV в Париж Десислава Минчева.

Нападателите - с бронирани жилетки и автомати "Калашников" - бяха трима. Полицията обяви имената на заподозрените: Хамид Мурад (18 г.), за когото бе съобщено, че се е предал в 23 ч. на 7 януари, и братята Саид и Шериф Кауаши, на 32 и 34 г. Първият е осигурявал логистична подкрепа на двамата братя, за които се смята, че са основните извършители.

При атаката на 7 януари в редакцията на френското сатирично издание в центъра на Париж загинаха 12 души - журналисти и полицаи, 11 бяха ранени. Сред жертвите бяха карикатуристите Шарб, Кабю, Тинюс и Волински. Шарб е псевдоним на 47-годишния Стефан Шарбоние, който е бил директор на редакцията от май 2009 година. Зад името Кабю стои 76-годишният Жан Кабю. В миналото той и 80-годишният Жорж Волински са били карикатуристи в емблематичното списание „Хара-кири”, което е предшественик на „Шарли ебдо”. Те са съоснователи на сатиричния вестник. Тинюс е 47-годишният Бернар Верлак.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!