Полицията съобщи имената на заподозрените

ОFFNews 08 януари 2015 в 02:23 7687 2

Вече са ясни имената на заподозрените за атаката срещу "Шарли Ебдо" и те са същите, които макар и неофициално се знаеха по-рано.

Терористите са Саид Кауаши (Said Kouachi), роден през 1980 г., неговият брат Шериф Кауаши (Cherif Kouachi), р. 1982, и Хамид Мурад (Hamyd Mourad), р. 1996.

Репортер на Ройтерс е видял документа, който френската полиция е издала за издирването и задържането на терористите и в него са били записани тези три имена.

Те са били идентифицирани по лична карта, забравена в колата на атентаторите.

Според информация на NBC News, която все още не е потвърдена от друга медия, един от терористите е убит, а двама са арестувани.

Шериф Кауаши е бил свързан с терористична организация още през 2005 г. Тогава той е бил арестуван точно преди да замине за Ирак, където е щял да се присъедини към ислямски бойци. През 2008 г. е осъден на 18 месеца затвор.

В сряда нападателите нахлуха с викове "Аллах е велик" в редакцията на френския сатиричен седмичник "Шарли Ебдо" и откриха стрелба с автомат АК-47. Загинаха 12 души. 20 са ранени, от тях 7 са в критично състояние.

Нападението е заради карикатурите на Пророка Мохамед и ислямски религиозни водачи, които списанието публикува.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!