Quantcast

Полицията съобщи имената на заподозрените

ОFFNews Последна промяна на 08 януари 2015 в 02:23 6869 2

Вече са ясни имената на заподозрените за атаката срещу "Шарли Ебдо" и те са същите, които макар и неофициално се знаеха по-рано.

Терористите са Саид Кауаши (Said Kouachi), роден през 1980 г., неговият брат Шериф Кауаши (Cherif Kouachi), р. 1982, и Хамид Мурад (Hamyd Mourad), р. 1996.

Репортер на Ройтерс е видял документа, който френската полиция е издала за издирването и задържането на терористите и в него са били записани тези три имена.

Те са били идентифицирани по лична карта, забравена в колата на атентаторите.

Според информация на NBC News, която все още не е потвърдена от друга медия, един от терористите е убит, а двама са арестувани.

Шериф Кауаши е бил свързан с терористична организация още през 2005 г. Тогава той е бил арестуван точно преди да замине за Ирак, където е щял да се присъедини към ислямски бойци. През 2008 г. е осъден на 18 месеца затвор.

В сряда нападателите нахлуха с викове "Аллах е велик" в редакцията на френския сатиричен седмичник "Шарли Ебдо" и откриха стрелба с автомат АК-47. Загинаха 12 души. 20 са ранени, от тях 7 са в критично състояние.

Нападението е заради карикатурите на Пророка Мохамед и ислямски религиозни водачи, които списанието публикува.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.01 2015 в 23:43

Колкото и пъти да харесам коментар №01, все ще е малко!

08.01 2015 в 08:20

Аз вече 20 години повтарям едно и също , ама няма кой да чуе. Нищо ,вие сами ще стигнете до мойте изводи,макар и късно, но по трудния начин. Правилно е казал Рудоф Хес: "Величието на този момент ще бъде осъзнато от идните поколения, чак когато наще знамена изгният!" .Нооо както казах : по трудния начин ще го разберете и тогава ще преосмислите становището си относно на кой му е мястото тук в България, трябва ли ни ислям и юдаизъм, мангали,негри,сирийци,ливанци....и подобна измет. Само че, тогава ще са в пъти повече и няма да можете да се надигнете и тогава турско робсво ше ви се стори "присъствие (както го пише в учебниците)" , а ужасите които ще ви сполетят (поради глупоста и малодушието ви) уважаеми "съграждани", ще ви подтикнат да поосмислите нещата и да прозрете ,че национализма е за народа ,а не против него. И една държава може да върви напред само ако е събран в едно духът и силата на нацията, за да се работи за общо благо, да ни добре да живеем задно в собствената си държава, без чужди и вредни елементи. Кога ще разберете , че това не са туристи а окупатори, те няма да си тръгнат! Вие това разбирате ли го? Вие осъзнавате ли факта , че ислямът може да стане официална религия скед 30-40 години? Това , което турците не направиха за 500 тук ще се случи за 20-30. Толкова ли сте тъпи че не разбирате ,че тези са срещу вас, мразят вас, семействата ви, искат децата ви за роби (все пак това са "културните им особености"), защо толкова лесно ги давате?.... мекушав , страхлив и прост народ, и за това България ще стане географско понятие , всички допринасяте за това заедно. И не забрвяйте да си пуснете днес в колата чалга или рапче и довечера да гледате слави трифинов задължително, не бива да се оставяте без ежедневната доза затъпяване.