Българка в Париж: Франция побесня, а Льо Пен уцели десетката

Димитър Генчев Последна промяна на 08 януари 2015 в 01:01 49982 25

"Точно в този момент цяла Франция е като тежко ранен звяр, готов да скочи и да се вкопчи в смъртоносна битка. Това е изключително толерантна нация, но сега много хора тук са безкрайно гневни и с крайна нетърпимост към всички чужденци. Някои от французите са готови и на саморазправи, особено с мюсюлманите. Текстът към тази снимка, която е от сайта на "Шарли Ебдо", като че ли казва всичко: "12 убити, 66 милиона ранени", а 66 милиона е населението на Франция." Това разказа за OFFNews българка, която от много години живее в Париж, има и френско гражданство, но по напълно обясними причини засега предпочита да остане анонимна.

Обидата е огромна, достойнството на една велика нация е засегнато много тежко. Въпреки всичко хаос няма, хората просто излязоха на многохиляден протест в Париж. Тази трагедия безспорно налива вода директно в мелницата на Марин Льо Пен и националистите, за които е очевидно, че през 2017 г. ще гласуват все повече хора, продължи българката.

Французите не го показват явно, защото са горди хора, но такава трагедия неминуемо всява страх и като че ли все повече от тях са готови да подкрепят лозунгите на националистите, а именно: "Вън чужденците от Франция!" Надигат се много гласове и за връщане на смъртното наказание. Само емигрантите от Европа имат известен бонус, но и те на са защитени. На шествието в Париж преди малко имаше лозунги и скандирания, като: "Убиват журналисти - заплашва се свободата на словото! Убиват полицаи - заплашва се нашата сигурност!" 

По всички медии тук се появиха разни важни мюфтии в опит да успокояват хората и да осъждат атентата. Но въпреки това има много опасни реакции от рода на: "Ако не бяхме пуснали тези мюсюлмани тук, сега нямаше да даваме жертви!". Колкото до българската общност, засега не знам точно кой как се чувства, но съм убедена, че страхът е голям, завърши нашата сънародничка от Париж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.01 2015 в 00:06

Нападението над въпросната редакция, и излизането на стрелците от нея, убивайки полицая на улицата, журналист от израелска медия, УЖ случайно се е оказал там, и заснел разстрела. След това нападение над еврейски магазин. Хайде много случайности на едно място се случват, за да не е ционистка работа, в знак на отмъщение за позицията на Франция като държава, относно по казуса Палестина. Това е сега е с цел сплашване, и отказване от пропалестинските си позиции.

09.01 2015 в 12:24

Така е, да уцели 10-тката, защото води правилната политика и събитията за съжаление съвпадат с това, от което тя и други партии като нейната се опитват да предпазят Европа. А не като ЮсУФФНЮЗ

08.01 2015 в 15:36

"Ако попиташ мюсюлманите за някакво рационално обяснение на тяхната религия, те избухват, ядосват се и проливат кръвта на всеки, който се е осмелил да ги конфронтира с този въпрос. Те изключват рационалното мислене и се стремят да убият своите опоненти. Затова Истината е изцяло скрита и недостъпна за тях."
Мохамад Ибн Закария Рази (865-925) - персийски физик, лекар, алхимик, химик, философ и учен.

08.01 2015 в 15:34

късно е либе за китка - 1/3 от населението на Франция са муслими и чернилки. To и ние тръгваме в тази посока де.
Скоро само в Латинска Америка ще остане чисто от муслими.

08.01 2015 в 14:46

Ей AZ - моля те, ако си ходил в Париж, недей да обясняваш кое е център и предградия. Париж не е Айфеловата кула, Лувъра и Шанз-Елизе.

08.01 2015 в 13:03

Вижте видеото! Тези тесни улички и очукани фасади на постройките изобщо не приличат на центъра на Париж ! Май ни пробутват инсценировка снимана в предградията ?! http://nepoznato.energetika-bg.com/2015/01/zashto-ubivat-zhurnalisti-a-ne-polititsi-ili-voenni-video/

08.01 2015 в 13:02

топ 12:01 08 яну 2015
"....По-малко религия и повече разум, наука, а в случая и чувство за хумор - това е пътят."
Май си прав:
"....Преди време попаднах на едно страхотно есе на израелския писател Амос Оз "Как да излекуваме фанатик". Оз се е нагледал на фанатизъм в страната, в която е израсъл, както от едната, така и от другата страна. Това е черно знание. Той проумява, че не можеш да пребориш тази злостна природа у човека, но поне можеш да се опиташ да разграничиш заразените от незаразените. И той стига до един интересен извод. Основната отличителна черта на фанатика е, че той няма никакво чувство за хумор. Ето какво казва Оз: "Чувството за хумор е чудесно лекарство. Не съм срещал фанатик с чувство за хумор, нито пък съм виждал човек с чувство за хумор да стане фанатик, освен ако по някаква причина го е загубил.Фанатиците по правило са саркастични, някои от тях имат остър език, но не и чувство за хумор. Хуморът задължително включва способността да се смееш на себе си. Хуморът предполага релативизъм, способност да се погледнеш отстрани и да се видиш такъв, какъвто те виждат другите, възможност да проумееш, че колкото и да си прав и безгрешен, животът има и една смешна страна. Ако можех да компресирам чувството за хумор в малки капсули и да накарам цялото население на Земята да изпие по едно."

08.01 2015 в 12:51

Батко, напълно си прав. Често съм казвал тук, че предпочитам по-интелигентните форуми и ползвам мнения оттам, които съвпадат с моето виждане по конкретен въпрос. В т.ч. от този на "Сега", където пиша обикновено. Тук съм само за да дразня либерасти, толерасти, герберасти, седерасти, комуняки, протестути и вся осталая безмозъчна сволочь.

08.01 2015 в 12:42

Време е да върнат гилотината. Тези изроди не разбират от демокрация.