Телефонните измамници се връщат в Шуменско с нови схеми

OFFNews 25 февруари 2023 в 16:55 5341 0

Снимка

Сградата на областната дирекция на МВР в Шумен

Телефонни измамници атакуват хора в Нови пазар. До момента са регистрирани няколко обаждания с дръзки заплахи, говорителят на ОДМВР в Шумен Ася Йорданова.

В един от случаите измамниците са искали от жена в Нови пазар 70 хил. лева за спешна операция на неин близък. След като започнала да задава въпроси, измамниците я заплашили, че ще дойдат в жилището й и "ще й се случат лоши неща".

Сценариите на измамниците са модифицирани добре познати схеми за провеждане на акция на полицията за задържане на телефонни измамници. В обновените сюжети разказват, че в района на жилището на нарочения за жертва има полиция, разположени са цивилни полицаи и дори снайперисти, за да могат да задържат измамниците.

От полицията призовават хората да не се поддават на провокации, да не вярват на непознати по телефона, да не съобщават лични и данни на свои близки. Когато непознати им искат пари по телефона е сигурен знак, че става дума за телефонна измама, допълват от пресцентъра на ОДМВР - Шумен.

Телефонни измамници атакуваха Велики Преслав на 10 ноември м.г. И тогава граждани получаваха обаждания от хора, които се представяха за полицаи и им съобщаваха, че е организирана акция за залавяне на телефонни измамници. Молеха да им съдействат и ако получат обаждане от хора, които им искат пари по телефона - да ги хвърлят през терасите на жилищата си, за да могат да бъдат заловени измамниците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!