Стрелецът от Орландо посещавал гей клуба редовно

OFFNews 14 юни 2016 в 16:02 8721 17

Омар Матийн, който уби 49 души при стрелба в нощен гей клуб в Орландо, Флорида, е бил редовен посетител на заведението, твърдят очевидци. 

Въпреки че 29-годишният Матийн е заявил подкрепата си към Ислямска държава, посетители на клуб "Пулс" разказват, че убиецът всъщност е хомосексуалист. 

71-годишният Джим Ван Хорн казва в интервю за Асошиейтед Прес, че е виждал как стрелецът се е опитва да сваля мъже в същото заведение. Хорн е разговарял с Матийн, който му разказвал за бившата си съпруга. Приятелите на възрастния мъж го предупредили да страни от американеца от афганистански произход, тъй като бил особен.

"Мисля, че е възможно той да се е опитвал да се пребори с вътрешните си демони, да се опитал да се отърве от яростта си към хомосексуализма. За мен е объркващо, защото не можеш да промениш кой си. Но, ако се преструваш, че си различен, тогава може да разстреляш гей бар", казва Хорн, който е загубил трима приятели при атаката. Макар и да признава, че не го е познавал добре, той предполага, че основен фактор за стрелбата не е Ислямска държава, а обърканият относно своята сексуалност Матийн.

"Понякога отиваше в ъгъла и пиеше сам, в други случаи се напиваше, ставаше шумен и войнствен", спомня си Тай Смит, който също е виждал убиецът редовно. 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

14

ELPIDA

15.06 2016 в 13:07

Изалина,споделям голяма част от възгледите Ви.
Ако не се лъжа,мисля че методите за насаждане на ислям бяха два: джихат и газават-въоръжено и словесно.
Смятам,че е достатъчно да се прочете само 9 сура на Корана,
намира се в някои библиотеки преведен.

29585

13

Izalina

15.06 2016 в 12:59

И тъй и тъй съм почнала с теориите, допускам още един сценарий. Наште циганета плямпат джихадистки думички, а женките им туриха бурки за да са в крак със световните тенденции, без (според мен) да разбират защо и какво те значат, а вероятно срещу едни пари.

Защо не предположим, че тоя е някъв психар, който за по-колоритно е решил да реве "Алаху акбар", да се смее демонично, щото сбърканото му его има нужда от внимание и да се обяви за свързан с ИД преди да го гръмнат, щото доколкото разбирам подобни връзки са недоказани.
После ИД, защо пък да не си го припознае, за да заизглежда още по-страховито в очите на света, пък дори и да няма отношение към случая ... едва ли ще го разберем със сигурност някога, щото от там никога не е ясно колко е достоверна информацията ...
Разсъждавам си просто ...

29585

12

Izalina

15.06 2016 в 12:41

Има и друго. За разлика от Библията, в Корана (не познавам в детайли - нямам толкова нерви) не ми е известно да има строго осъдителен текст с препоръка за незабавно смъртно наказание, когато мъжко оножда мъжко.
Ако гей-християнин (ако не е абсурдно словосъчетанието) има да разчиства сметки от ревност, той няма да очисти петдесет човека, позовавайки се на Левит, а ще се ограничи до любовния там три-четириъгълник. А и от Инквизицията и Кръстоносните походи насам, доста са се променили християнските практики и активности в името на Бог.

Цялата тая история е сбъркан микс от убеждения, актове и послания, но за жалост с високата цена на човешки животи и отново намесени онези извратеняци от ИД.

29585

11

Izalina

15.06 2016 в 12:24

ScrewIslam , наистина ли прие коментара ми сериозно?
Цялата история е толкова противоречиво представяна, че аз съм последния човек, който може да я окачестви.
Факт са десетки невинни жертви, ако и да не разбирам сексуалните им трепети. По скоро се изненадах, че ИД поема отговорности, а след това излизат наяве факти, които противоречат на досегашната им практика, ако и да не я познавам в детайли. Но пък на тях явно целия свят им пречи.
За мен лично радикалния ислам е диагноза, а този тип очевидно е имал и екстра сбъркана "душевност", че и лично отношение към мястото, което леко го отдалечава от тероризъм, какъвто наблюдавахме до момента.

Как да е, не съм компетентна да се произнасям, отчитам и фактите, че векове наред хиляди хора са избивани в името на една или друга религия, но в наши дни повторение до умопомрачение "В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния" и следващите го поведенчески насоки в посока очевидните вече крайности вкл.анихилация на неверници... too much

13924

10

ScrewIslam

15.06 2016 в 11:39

До: Izalina

Ти при битов скандал крещиш ли "Алаху акбар"?

Коранът е ръководство за случване на такива "битови инциденти".

Ако не ти се чете коранът, защото наистина не става за четене, поне потърси в гугъл:
"Koran+abrogation",
"Koran+violence" и
"Hadith+homosexuality".

Може да ползваш и алтернативния правопис "Qur'an". Ще ти излезе същата септична яма от "битово насилие" по религиозен канон.

Ако това не ти харесва, замести "Koran" с "sharia".

Изродът е изби хората по шариатските правила.






20374

9

Стринка Минка

14.06 2016 в 22:35

Искал ли е става зет някому?