Стрелба по улиците на Мариупол, има жертви и ранени (снимки)

OFFNews 09 май 2014 в 12:33 4068 0

Снимка Reuters

Стрелба в Мариупол

Стрелба започна по улиците на украинския град Мариупол, Донецка област, близо до сградата на полицията, съобщават украинските медии, позовавайки се на разкази на очевидци.

Според медиите стрелбата е в резултат на опита на проруските активисти да окупират сградата. За момента от полицията отказват коментар по случая.

Изстрелите са започнали около 10.30 часа. За момента опитът за окупация от страна на поддръжниците на федерализацията на Украйна е неуспешен.

Проруските активистисъобщиха, че щурмът на сградата е от страна на украинските военни, които са използвали при атаката бронетехника. 

21 са загинали, а 25 души са ранени. Четирима проруски активисти са задържани от военните, съобщи украинският министър на вътрешните работи Арсен Аваков.

В същото време медиите съобщават, че на първия етаж на сградата на областния съвет е започнал пожар. 

През последните дни проруските активисти и украински военни се опитват да поемат властта над сградата на областния съвет в Мариупол. Преди дни 10 души от проруските активисти пострадаха заради неизвестен газ в областния съвет, който е използван преди това при щурма на украинските военни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови