Quantcast

Стари фериботи се превръщат в плаващи паркинги в Истанбул

Лилия Христова Последна промяна на 10 декември 2013 в 17:02 2983 1

Стари фериботи се превръщат в плаващи паркинги в Истамбул
Стари фериботи се превръщат в плаващи паркинги в Истамбул

Властите в Истанбул планират решаване на проблема с автомобилния трафик в града с изграждането на плаващи паркинги.

За целта ще се използват излезли от употреба фериботи, които ще изпълняват фукнциите многоетажни паркинги и ще бъдат позиционирани в близост до най-натоварените места в най-големия град в Турция.

Планът е плаващите паркинги да решат частично едни от основните проблеми на 16-милионния град - задръстванията и липсата на паркоместа.

Цената на един плаващ паркинг, побиращ 400 автомобила, ще бъде около 12 млн. долара.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.12 2013 в 17:18

За по-младите, дето не помнят гениалните идеи на комуноидите: Май беше 50-те години на миналия век, когато на някой от властващите гении му скимна, че София трябва да има, ако не море, поне нещо дето да плават кораби и да радват народеца. И решиха да построят плавателен канал от Панчарево до някъде към Павлово и там да има езеро. Но понеже с техниката бяхме кът се хванахме да копаем - Ленински трудови дни. Поизкопахме нещичко - до преди години имаше остатъци от Плавателния канал там, дето е сега Младост. Ама не го доизкарахме. И хубаво, че така беше - ами то вода нямало за канала. И го затаковаха, иначе казано зарязаха. А колко хубаво щеше да бъде ако го имаше този канал барабар с езерото. И ние можехме плаващи паркинги да си направим. Няма само турчулята да са новатори. Но не всичко е загубено - сега Румен Гечев може да му дойде някаква гениална идея и да си имаме и плавателен канал и плаващи паркинги.