Силни взривове в Киев. Въздушни тревоги в още няколко украински града

OFFNews 02 март 2022 в 21:10 5675 0

Снимка УНИАН

Хора в метрото в Киев - 25 февруари 2022 г.

Силни взривове отекнаха в Киев, а в още няколко града на Украйна са обявени въздушни тревоги. 

Президентът Володимир Зеленски съобщи в Телеграм, че въздушни тревоги има в Кировоградска област, Киев, Белгород-Днестър, Измаил, Николаев, Одеса, Била Църква, Запорожка област, Тернопил, Хмелницки, Лвов, Харков, Житомир, Камянец-Подилски, Калуш, Волин, Ивано-Франковск, Южний, Суми, Черновци, Вишневе.

Взрив е чут в близост до централната жп гара в Киев, съобщава украинската редакция на Би Би Си. 

Кметът на Киев Виталий Кличко и украинските железници също съобщиха за експлозията в района, откъдето сега гражданите се евакуират в западните райони на страната. Експлозията е станала близо до хотел Ibis. Украинските власни са убедени, че това е резултат от въздушен удар. Към момента няма данни за пострадали.

Щетите, които се виждат във видео, публикувано в интернет, са на гара Пивнична, която се намира на малко повече от 700 фута (около 200 метра) от централната гара в Киев. Стотици хора, които се опитват да избягат от конфликта в Украйна, се намират на централната жп гара в Киев.

Повредената сграда най-вероятно е билетна станция на влаковия перон. Според Си Ен Ен звукът от взрива се е чул в целия град.

Междувременно Мариупол  остана без вода, топлина и ток, съобщи кметът на града Вадим Бойченко. 

В Харков съобщават за мощна екстлозия близо до завод "Шевченко", съобщи Укринформ. Върховната Рада потвърди за взрива и публикува кадри в официалния си канал в "Телеграм".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови