Шолц предпочитал Байдън пред Тръмп

OFFNews 22 май 2023 в 18:54 1013 1

Шолц

Снимка БТА

Олаф Шолц

Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че предпочита сегашния президент на САЩ Джо Байдън пред предшественика му Доналд Тръмп и добави, че иска демократът да бъде преизбран, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В отговор на ученически въпрос при посещение в основно училище в района на Берлин канцлерът каза следното: "Мисля, че сегашният президент е по-добър, така че бих искал той да бъде преизбран".

Шолц обвини Тръмп, че разделя обществото и че влияе зле не само на САЩ, но и на Германия. Необичайно директният език на Шолц би могъл да отразява това как двустранните отношения между САЩ и Германия често са били напрегнати по време на управлението на Тръмп, което съвпадаше с управлението на Ангела Меркел, когато Олаф Шолц бе финансов министър.

Дългият стаж на Байдън в публичния сектор означава, че той знае точно "какво трябва да се направи, за да спре света от започване на война", допълни Шолц.

Последните проучвания сочат, че с наближаването на президентската надпревара в САЩ през 2024 г. Байдън има преднина пред възможните си съперници от Републиканската партия Тръмп и Рон Десантис.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови