Шестгодишно момче простреля учителката си в САЩ, тя е в критично състояние

OFFNews 07 януари 2023 в 08:24 3260 0

Снимка pixabay

Шестгодишно момче бе задържано в САЩ, след стреля по учителката си в началното училище и я рани тежко, съобщи полицията, цитирана от Франс прес и Асошиейтед прес.

Няма други пострадали при стрелбата в началното училище "Ричнек" в Нюпорт Нюз, Източна Вирджиния, на близо 200 мили южно от столицата Вашингтон.

"Стрелецът е шестгодишно дете, в момента то е задържано", заяви пред репортери началникът на местната полиция Стив Дрю. Той уточни, че изстрелът не е произведен случайно. Пострадалата е млада жена на около 30 години и животът ѝ е в опасност, казва той. Казва се Аби Звернер.

"В шок съм и съм деморализиран. Нуждаем се от подкрепата на нашата общност, за да сме сигурни, че децата нямат достъп до оръжия", каза началникът на училището в Нюпорт Нюз Джордж Паркър.

Според данните за насилие с огнестрелни оръжия, миналата година в САЩ са регистрирани над 44 000 смъртни случая, причинени от огнестрелно оръжие, като половината от тях са самоубийства, а другата половина - убийства, злополуки или случаи на самозащита.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!