Шефовете на Apple, Google и Tesla на тайна среща как да спрат Доналд Тръмп

OFFNews 08 март 2016 в 16:20 14460 9

Мястото на срещата според Хъфингтън поуст

Директорът на Apple Тим Кук, на Alphabet (шапката на Google) Лари Пейдж, на Tesla Елън Мъск и редица други милиардери се срещнаха на частен остров, като една от основните теми на разговор е било как да спрат Доналд Тръмп.

Информацията първо публикува американското издание на "Хъфингтън поуст", като до момента тя остава непотвърдена в частта си за обсъденото на срещата. 

Според източниците на медията на тайната среща са присъствали още: политическото гуру Карл Роув, говорителят на Камарата на представители Пол Райън, сенаторът на Арканзас Том Котън, на Колорадо Кори Гарднър, на Южна Каролина Тим Скот, на Охайо Роб Портман и на Небраска Бен Сас. Те всички са членове на Републиканската партия, от която Тръмп иска да се кандидатира за президент на САЩ. Те скоро излязоха с общо изявление, че не искат и не могат да подкрепят кандидатурата на Тръмп.

На срещата е присъствал и издателят на The New York Times Артър Сулцбъргър.

Една от целите на срещата е била не до толкова как да спре Тръмп, а да се стигне до отговор на въпроса "Как позволихме Тръмп да се случи?".

Към момента Доналд Тръмп има 1/3 от гласовете на делегатите, които му трябват, за да бъде кандидат за президент на Републиканците за изборите в САЩ през есента.

Следващата седмица има първични избори във Флорида и Охайо, като социологията не е на страната на Тръмп.

"Имаше голяма доза недоволство и интересни разговори за това защо Тръмп се справя толкова добре. Бяха изразени надежди, че той ще бъде победен", коментира след срещата американският политически анализатор Бил Крисъл, цитиран от "Хъфингтън Поуст".

Какви решения за спирането на Тръмп са взети не става ясно, но ако такива има, то може би ще станат видими при следващите първични избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!