САЩ удариха с дрон член на Ислямска държава, подозиран за атентата край летището в Кабул

OFFNews 28 август 2021 в 09:44 3287 0

Американската армия е извършила въздушен удар с дрон, при който е бил убит член на "Ислямска държава" в Афганистан, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Операцията е в отговор на самоубийственото нападение на летището в Кабул в четвъртък, при което загинаха 169 афганистанци и 13 американски военни. Отговорност за атентата пое "Ислямска държава".

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви същия ден, че извършителите на нападението на летището не могат да се скрият и обеща да удари афганистанския клон на "Ислямска държава".

"Ние ще ви намерим и ще ви накараме да платите", обеща американският президент.

Централното командване съобщи днес, че САЩ са осъществили удар с дрон срещу член на "Ислямска държава" в провинция Нангархар, който е заподозрян като участник в планирането на нападения срещу американци в Кабул. При операцията е убит един човек, каза капитан Уилям Ърбан, главен говорител на централното командване. По думите му няма цивилни жертви при операцията.

Асошиейтед прес отбелязва, че остава неясно дали убитият член на "Ислямска държава" е замесен конкретно в атентата на летището в четвъртък.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews