САЩ: Путин се готви за дълга война в Украйна. Все още иска да постигне успехи отвъд Донбас

OFFNews 10 май 2022 в 18:39 4797 8

Снимка dni.gov

Съединените щати смятат, че руският президент Владимир Путин се готви за дълга война в Украйна и евентуална победа на Русия в Донбас може да не сложи край на сраженията.

Това заяви днес Аврил Хейнс, директор на Националното разузнаване на САЩ, предаде БТА.

"Смятаме, че президентът Путин се готви за продължителен конфликт в Украйна, по време на който той все още смята да постигне цели отвъд Донбас", каза Хейнс пред членове на Конгреса. Тя добави, че Путин разчита с времето решимостта на Запада да отслабне и тъй като конфликтът продължава, има опасения за това как ще се развива през следващите месеци.

"В комбинация с реалността, че Путин е изправен пред несъвпадения между неговите амбиции и настоящия конвенционален потенциал на Русия, това вероятно означава, че през следващите няколко месеца може да навлезем в още по-непредсказуема и възможна траектория към ескалация", каза още Аврил Хейнс.

По време на днешните изслушания в Конгреса директорът на Агенцията за военно разузнаване генерал Скот Бериър констатира, че войната в Украйна е в задънена улица: "Руснаците не побеждават и украинците не побеждават и ние тук сме малко в задънена улица".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

440

13

Pietro

12.05 2022 в 23:20

Санкци до дупка и още и най-добрите оръжия за украинците. Орките дадоха повод да бъдат блъскани безпощадно. Превърнаха калпавата си армия в мишена за изпробване на най-модерните срдества за водене на война. Но за ненормалния маниак в Кремъл човешкия живот не струва и пукната копейка. Надявам се рогатият да си го прибере в ада. Чу се, че пропуснал любимия си хокеен мач и щял да ляга под ножа. Пожелавам му да пукне, за да търве света от присъствието си!

3767

10

Име на профила

11.05 2022 в 00:37

Във вица има грешка, защото една волга никога няма да мине хиляда километра на собствен ход, но не това е важното...

В България за съжаление има огромно количество отгледани, възпатани и иначе подлежащи на манипулация лица. В същото време културата на училищното образование, достойно поведение при децата и младежите, и общерствената отговорност липсва.

С други думи, избуява културата на омраза към по-различните, и най-вече хората с образование, миреглед различен от диктувания, и за нещастие хора в неравностойно положение.

Много е лесно да кроиш истории за богати харвардци, украинци, западняци, американц, изобщо всякакви фактори, които пречат на лично ТЕБ да си успешен. Това винаги е било така.

Което ме ядосва е, че дяволски черти се предписват на защитника, а ангелски - на агресора. Навсякъде по света.

3767

9

Име на профила

11.05 2022 в 00:32

Разумный, ты даже не русский, почему вообще так пишешь?

Подсещаш ме винаги за виц, думите на който ще препиша от сливенинфо.бг:

На международен панаир руски специалист обяснява предимствата на волгата:
– Вижте каква красива и луксозна кола!
– А колко гори?
Руснакът го поглежда и продължава:
– Изключително меко вози! Можете да пътувате 1000км и нищо да не усетите!
– А колко гори?
Руснакът си знае своето:
– Елегантен външен вид…
– А колко гори?
– А вие защо биете негрите?

2099

7

Mateevk

10.05 2022 в 21:56

Ами американското разузнаване беше сигурно, че Путин ще нападне Украйна, като се спекулираше само за датата. Тогава от Кремъл всички вкупом отричаха и дори се присмиваха на западното разузнаване. Ама то взе, че позна. Сега е същата работа. Путин не посмя да обяви война, но вече провежда скрита мобилизация и ще упорства докрай в безумната си кървава авантюра.

3767

6

Име на профила

10.05 2022 в 20:37

Мне, "само" 26 000 са. Следим и това, споко.

https://t.co/rEP45AYABC

2073

4

Johnny B Goode

10.05 2022 в 20:17

Едно време така разправяха и за космоса. Каквото и мазало да станеше, все по план беше.
И сега всичко е по плана. И корабчетата потънаха по план, и половин Украйна задръстиха със старо желязо по план, и къде 30-тина хиляди войничета вече дадоха фира по план.

Изобщо, прилича на планирането на петилетките едно време.