САЩ ни извадиха от забранителния COVID списък за пътуващи

OFFNews Последна промяна на 19 април 2022 в 17:30 695 0

Снимка Pixabay

Американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията (ЦКПЗ) обявиха, че са отменили препоръките си във връзка с COVID-19 да не се пътува до около 90 международни дестинации, сред които е и България, предаде Ройтерс.

Миналата седмица федералната здравна агенция каза, че преразглежда препоръките си за пътуване и т. нар. четвърто ниво за опасност от COVID-19 ще се запази само в случаи на "специални обстоятелства, като бързо увеличаване на случаите или изключително голям брой случаи".

Сред държавите и регионите, които вече са на трето, "високо" ниво на опасност (на неваксинираните срещу ковид американци все така се препоръчва да не пътуват до тях), са Великобритания, Франция, Израел, Турция, Австралия, Гърция, Хонконг, Италия, Япония, Южна Корея, Испания и Русия. Други такива страни са Швейцария, Австрия, Белгия, България, Република Южна Африка, Чили, Чехия, Йордания, Ливан, Нова Зеландия, Норвегия, Португалия, Полша, Сомалия, Уругвай и Виетнам.

Понастоящем ЦКПЗ не са включили нито една държава в четвърто ниво, преименувано на „Специални обстоятелства/Не пътувайте“.

Миналата седмица Държавният департамент също заяви, че рязко ограничава препоръките да не се пътува за международни дестинации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови