Сървайвър. Вместо през Кримския мост курортистите да пътуват към Крим през новите територии

OFFNews 04 юли 2023 в 17:12 7822 6

Снимка

Претърсването на една кола за експлозиви и опасни предмети отнема около 8 минути.

Туристите, пътуващи на почивка в Крим и заседнали в тапи на Кримския мост да бъдат пренасочени по алтернативни маршрути, които минават през „новите руски територии“ в Украйна и, за чието освобождаване ВСУ води в момента контранастъпателна операция. Такова предложение е направил на съвещание с членове на правителството с участието на президента Владимир Путин губернаторът на Кубанска област Вениамин Кондратиев. Идеята е получила одобрението на Путин с уговорката „при спазване на всички мерки за сигурност“, пише РИА Новости.

Идеята цели да бъдат избегнати задръстванията на възловия мост, които на моменти достигат до 13-15 километра. Според Кондратиев Туристите може да бъдат информирани за възможността за обходен маршрут веднага при влизането им в Краснодарска област. А преминаването през новите територии, ще бъде за курортистите предмет на гордост, заявил губернаторът. На практика маршрутът на гордостта, по идеята на Кондратиев, трябва да минава през Мариупол и Мелитопол.

Пренасочването на потока от туристи към Крим през новите региони на Русия със заобикаляне на Краснодарска област е възможно само при съблюдаване на всички мерки за сигурност, казал по повод на идеята Владимир Путин.

„За нас с вас няма да бъде предмет на гордост, ако не бъдат спазени мерките за безопасност за нашите граждани, които отиват на почивка. Трябва да бъде оценена тази ситуация от всички гледни точки, но, разбира се, трябва да се използват всички възмогности, с това съм съгласен“, реагирал Путин, цитиран от РИА Новости.

Руският държавен глава възложил на всички ведомства – регионалните власти, транспортните органи, Министерството на извънредните ситуации и МВР да работят в синхрон и да правят всичко за гражданите. „Ако действително не можем да избегнем тези големи задръствания, то поне да им помогнем нормално да прекарат времето, което принудително губят за влизане в Кримския полуостров“, казал в заключение Путин.

През почивните дни на влизане към Кримския мост от страната на Кубан започнаха да се натрупват автомобили, а тапите са свързани с увеличения поток от коли и необходимостта всяка една от тях да бъде проверена. Министерството на транспорта на РФ обяви, че ще открие допълнителни пунктове. В понеделник тапата беше 13 километра, във вторник е намаляла до 7,3 километра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

6

Д-р Мазникуров

07.07 2023 в 05:49

Идиотщините, слабоумието, стадният нагон, лакомията, наглостта, жестокостта и примитивизма на тези руZZски скотове са дълбоко втъкани в гените им от векове, такава е и средата в която се раждат, отрастват и мрат, а вие сте тръгнали да търсите нормална човешка логика и реакции в поведението им! Да разбира се, ще ходят на плаж по места където се гърми, но се чувствуват завоеватели, победители, важни, "асвабадители"! То до там могат да стигнат само мужиците жалки, само техните вождове могат да си позволят Ривиерата, Карибите или Тайланд! Да, с удоволствие ще купуват апартаменти в Мариупол, ако е "вьiгодно" - върху руините на чужди блокове и жилища разрушени от собствените им ракети и снаряди, още опръскани с кръвта на невинни бебета, деца, жени и старци! Даже ще им е особено сладко и приятно от това! Гнусна, долна, отвратителна и мерзка сган са те! Ако върху тези автомобилни колони някой пусне много бомби, напалм и ракети, няма да ми е никак жал за тези твари, ако ще OffNews да ме изтрие!

1236

5

БотоксПутю

05.07 2023 в 08:17

Подозирам, че искат да използват курортистите, преминаващи на стотина километра от зоната на военните действия като жив щит срещу украинската офанзива. Путювата подлост е безгранична, а човешкият живот в Русия не значи нищо от векове.

345

4

Джендо Джедев

05.07 2023 в 07:06

Чудна почивчица ще им се заформи на крепостниците! Искам и аз една такава, ама няма как - ще трябва да се мъча с Флорида и Гърция. Да благодарят от сърце на фюрерчето си, без неговите напъни лятната им отпуска щеше да е много по-малко забавна.

1000

3

Зла свекърва

04.07 2023 в 23:49

Блестяща идея! А ако мъжете са си забравили банските, властите може да им услужат и с военни униформи. В крайна сметка и в окопите могат да хванат тен.

А за децата ще бъде още по-забавно.

"Виждаш ли тези руини в Мариупол? Това са славните следи на нашата армия освободителка."

"А виждаш ли това село? От тези къщи чичо ти донесе новата пералня."

"Докато си играеш на плажа внимавай да не настъпиш някоя мина."

Въобще, как може да има такива изроди. Съвременни амаличани!

12078

2

edin slep

04.07 2023 в 18:21

Е какво удоволствие им доставя да ходят на море на място, където има война? Трябва да си бая луд за да минеш през Мариупол, където имаше толкова много смърт и то с детето си, за да го заведеш на море.

То и в Крим да идеш трябва да ти лопат дъските. Ами ако украинците пак ударят мостчето? А ако направят пробив и затворят коридора прези Мелитопол, от къде и как ще се евакуират?

345

1

Джендо Джедев

04.07 2023 в 17:27

Ега ти цирка!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки