Само подкрепата за Асад ще реши кризата в Сирия, убеден е Путин

OFFNews 25 септември 2015 в 14:09 4229 11

Единственият начин да се сложи край на войната в Сирия е да се осигури подкрепа за президента Башар Асад в борбата с тероризма.

Това обяви руският президент Владимир Путин в интервю за телевизия CBS, което ще бъде излъчено в неделя.

Според него в същото време Сирия трябва да бъде включена в един позитивен диалог с рационалната опозиция, за да се постигнат реформи.

Путин обяснява, че струпването на руски военни в Сирия има за цел да спаси Асад.

Дълбоко убеден съм, че всички действия с обратен знак, които целят премахването на едно легитимно правителство, ще създадат ситуация, която вече сме наблюдавали в други страни, например Либия, където се разпаднаха всички държавни институции, коментира Путин.

По думите му такава ситуация се вижда и в Ирак.

Коалицията срещу Асад трябва да се допита до гражданите на Сирия. Само те могат да решават кой и как ще управлява тяхната държава.

Преди дни стана ясно, че Русия е изпратила 28 военни самолета в Сирия, както и оръжия, като в страната вече има и руски военни. Сателитни снимки пък показаха, че Русия строи две нови военни бази по средиземноморското крайбрежие на Сирия. 

По-рано днес стана ясно, че Путин ще се срещне с американския си колега Барак Обама през следващата седмица, като това е първата среща между двамата за последните четири години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!