С магнит към ареста. Тираджия от България заплашен от 2 години затвор за манипулиране на тахографа

Красимир Крумов 04 август 2022 в 16:31 7689 5

Шофьорът сложил магнит върху предавателя на импулси, за да манипулира показанията на тахографа

Снимка Областна инспекция за шосеен транспорт - Люблин

Шофьорът сложил магнит върху предавателя на импулси, за да манипулира показанията на тахографа

До 2 години затвор може да получи шофьорът на ТИР от България, който е бил задържан в сряда след бил уличен, че е манипулирал тахографа на камиона, съобщи в четвъртък в Областната инспекция за шосеен транспорт в Люблин, Югоизточна Полша. Срещу българина, който е превозвал битова техника за Беларус са започнали едновременно адмистративно-наказателно и наказателно производства.

В сряда по обяд в района на Корошин по националния път 68 транспортните инспектори спрели за проверка седлови влекач "Мерцедес" с български номера с прицеп. Според пътната документация е превозвал техника от България за Беларус. При последвалата проверка е установено, че към предавателя на импулси за тахографа шофьорът е закрепил магнит, като по този начин е блокирал нормалната работа на устройството.

По отношение на водача незабавно са започнати две производства. Едното е административно-наказателно и по него българският шофьор вече е внесъл предварителна гаранция в размер на 12 хиляди злоти (почти 5 хиляди лева) в полза на вземания по евентуално бъдещо наказателно постановление. Едновременнот с това шофьорът е лишен от правото да управлява превозно средство за срок от 3 месеца.

Българският гражданин е предаден на органите на полицията, които започват срещу него наказателно производство за манипулация на легално измерващо устройство по чл. 315 от НК на Република Полша. По този текст шофьорът може да получи наказание до 2 години лишаване от свобода, съобщиха от пътната инспекция в Люблин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

5

dolivo

07.08 2022 в 15:29

ДАИ да си влезе в ролята и да не ги пуска такива убийци на пътя - а то Поляците да ни вършат работата, срамота

А алчността човешка няма граници, аман от шмекери, ако е вярно, ще си плати. Язък ако е фирмата дето го притиска тартор някой в София, ще остане чист и неопетнен, че и в НС от квотата на ГЕРБ най вероятно... хехе, как нагласих нещата, а? а дали?

1005

4

anonimen95

05.08 2022 в 23:03

Поредните български тъпаци почват да си бъркят в гящите и дя хранят. Освен това тази статия е пълна с неверни неща. А тия къде пишат “дано лежи” и тем подобни простотии., Госпот ще ви накаже, не се притеснявайте. Гнусен народ

210

2

Merc

04.08 2022 в 20:09

Андрешко и Ганю Балкански са безсмъртни......

2051

1

Propaganda

04.08 2022 в 18:01

Дано лежи.