Руски политик, определил въздушните удари срещу Киев като тероризъм, загина в хотел в Индия

Руснак, с когото били на почивка, получил сърдечен удар два дни по-рано

OFFNews 27 декември 2022 в 17:52 5634 3

Снимка Twitter

65-годишният руски политик Павел Антов, който през юни определи руските въздушни удари срещу Киев като "тероризъм", нараняващ цивилното украинско население, загина при падане от прозореца на  луксозен хотел в Индия, съобщи в. "Сега". 

Антов е бил на почивка с още трима руски граждани, а смъртта му е настъпила два дни след като друг руснак - Владимир Биденов, е намерен е получил сърдечен удар в същия хотел.

Антов е председател на Комисията по аграрна политика към Законодателното събрание на Владимирска област. От 2018 г. е член на регионалния парламент на град Владимир, като представлява партията "Единна Русия" на президента Владимир Путин.

Бизнесменът е собственик на месопреработвателната компания „Владимирский стандарт”. Според публикувани в руски медии съобщения в WhatsApp, политикът е определил въздушните удари по украинската столица като тероризъм. По-късно обаче се появиха други съобщения, но в мрежата ВКонтакте, според които Антов подкрепя "специалната военна операция", както в Русия властта нарича войната в Украйна. 

Индийският телевизионен канал NDTV съобщи за смъртта на Антов в квартал Раягада в Одиша на 25 декември. Групата от общо четирима руски туристи се е настанила в хотела на 21 декември, като Биденов е получил сърдечен удар на 23 декември, а Антов е паднал от прозореца на Коледа. 

Според местните власти руснакът може да се е самоубил заради "депресия след смъртта на приятел, но разследването ще разгледа други варианти". Антов е бил в Индия, за да празнува рождения си ден.

Полицията съобщава, че се преглеждат записите от камерите за видеонаблюдение, разпитва се персоналът на хотела и се очакват подробни доклади от аутопсията. "Проверяват се всички възможни версии за смъртта на двамата руски граждани", заяви началникът на регионалната полиция Раджеш Пандит пред Франс прес. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

3

Д-р Мазникуров

28.12 2022 в 02:33

Какви мили, прекрасни, справедливи, "православни" ... "ценности"!!! На Евразиеца, Бармалей-чо, Бай Пешо от ПеУник, на urodo-ordera, и на Говеждов сигурно им пулсират трътките от възхищение и умиление :) ...

345

2

Джендо Джедев

27.12 2022 в 18:37

Русский мир! :D

-1650

1

ob1

27.12 2022 в 18:35

Какви случайности...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки