Руски дипломати се прибраха от Северна Корея с ръчна дрезина

OFFNews 26 февруари 2021 в 13:09 6235 0

Снимка ТАСС

Служители на руското посолство в Северна Корея и семействата им преодоляха част от пътя до дома с ръчна дрезина и стигнаха пеш и с наземен транспорт до Владивосток, откъдето отлетяха до Москва, съобщи ТАСС.

"Те отлетяха за Москва, полетът им беше в 09:25 (02:25 московско време), отлетяха благополучно, всичко е наред", казват от представителството на руското външно министерство във Владивосток.

По-рано руското външно министерство заяви, че в условията на затворени граници и преустановени пътнически полети поради пандемията, за да се приберат вкъщи, руснаците е трябвало да пътуват 32 часа с влак, след това два часа с автобус до границата и да направят преход пеша към руската страна.

Именно за да прекосят границата с Русия, се наложило да бъде използвана и дрезина, на която са се возели 8 души, сред които деца, едно от които на 3 години. На дрезината бил натоварен и багажът им. Тази конструкция била бутана по релсите повече от километър. На руската гара Хасан служителите на посолството са приветствани от колеги от офиса на руското външно министерство във Владивосток и осигурен от правителството на Приморския край автобус, който закара на летището дипломатите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови