Руски депутат: Операцията в Украйна вероятно ще прерасне в антитерористична

Красимир Крумов 25 август 2022 в 19:07 8916 13

Сергей Миронов

Снимка Сахалин Медиа

Сергей Миронов

В обозримо бъдеще специалната военна операция в Украйна може да прерасне в антитерористична операция. Това обяви след извънредно заседание на Държавната Дума, долната камара на руския парламент лидерът на фракцията „Справедлива Русия – За истината“ Сергей Миронов, цитиран от РИА Новости. Властите и военните в Русия отказват да нарекат бойните действия в Украйна война и продължават да използват словосъчетанието „специална военна операция“, като думата война е инкриминирана.

„... Сигурен съм, че в обозримо бъдеще специалната военна операция е много вероятно да прерасне в антитерористична операция с всички произтичащи от това последствия. Позволете ми да ви напомня, че при провеждането на антитерористична операция целта е, наред с другите неща, да се унищожат лидерите на банди на терористични организации с всички произтичащи от това обстоятелства. Няма да се уморя да казвам, че една от целите, поставени от президента - денацификацията на Украйна - няма да бъде изпълнена без премахването на престъпния терористичен режим на Зеленски“, каза руският депутат.

По-рано „Справедлива Русия – за истината“ подготви и изпрати на кабинета за разглеждане законопроект за признаването на Украйна за терористична държава.

При нахлуването на руската армия в Украйна за вътрешна употреба и за световната общественост Владимир Путин обясни „специалната военна операция“ като каза, че целта й е „защита на хора, които са били подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години“. За това, според него, се планирало да се извърши "демилитаризация и денацификация на Украйна", да се изправят пред правосъдието всички военни престъпници, отговорни за "кървавите престъпления срещу цивилни" в Донбас . Крайната цел на операцията, според руския президент беше "освобождаването на Донбас и създаването на условия, които да гарантират сигурността на самата Русия". Впоследствие редица политици, депутати и общественици в Русия се обявяват за пълно завладяване на Украйна и премахване на демократично избраното управление в Киев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4738

13

Того

27.08 2022 в 15:33

Защо давате трибуна на такива изроди?

15914

12

поп Дръвчо

26.08 2022 в 01:56

И божествена комедия да я нарекат, все тая.

Пари няма.

Хора няма.

Акъл няма.


Има руско ръководство, живеещо с култ към Сталин, но по някаква причина докарало всички екстри на епохата Брежнев.

2099

10

Mateevk

25.08 2022 в 22:46

Поредната руска изцепка, която не мога да разбера. Хем ще унищожават "терористичния" режим на Зеленски барабар с него самия, хем пък не отричат, че може да има среща между него и Путин. Кога лъжат, макар че те винаги и за всичко го правят? Пък и този "терористичен" режим е резултатат от избори, които не съм чувал руснаците да не са признали. Ама те и Украйна в границите от 1991 г. уж признаваха, пък то какво стана...Въобще на руснак в днешно време вяра да нямаш.

210

9

Merc

25.08 2022 в 22:35

Веждичке , говорим за ЦИВИЛИЗАЦИЯ , а не за Руски кенеф.

Благодаря , че го отбеляза !

Там не си трепят политическите противници както в Оркостан.

На път сте да задминете Северна Корея , но най забавното тепърва ви предстои.

3714

8

GB

25.08 2022 в 22:30

А войната на ссср в Афганистан беше "специална военна операция". Нищо ново под слънцето. Само че, и тя, и двете срещу Чечня взеха по-малко жертви. А помня какъв ужас изпитваха от броя на жертвите в Афганистан, как стреснато говореха...

-4778

6

137

25.08 2022 в 21:59

Американците от руското посолство вече празнуват без да осъзнават, че този път не те ще водят анритерористичната операция. Напротив, този път тя ще е насочена срвщу тях.


https://youtu.be/4SwQWE3NXCA

210

5

Merc

25.08 2022 в 20:44

Россия потеряла в Украине более 80 тысяч погибшими, ранеными и дезертирами на противовес 15 тысячам за 10 лет в Афганистане, — министр обороны Британии Бен Уоллес

"Спецоперация идёт по плану"????

210

4

Merc

25.08 2022 в 20:33

Жители России за 6 месяцев написали почти 145 тысяч доносов. Большую часть из них — на «фейки» о войнe....