Руската Дума спира излъчванията на живо, ще брани информацията си от врага

OFFNews 19 октомври 2022 в 08:09 1883 0

Руската Дума

Снимка БТА/АП

Руската Дума

Държавната Дума прекратява за неопределено време излъчванията на живо на своите пленарни заседания, за да защити информацията, която се споделя на тях. Това съобщи председателят на групата на пропрезидентската партия "Единна Русия" Владимир Василиев в долната камара на руския парламент, докато в нея се обсъжда войната в Украйна, предаде Ройтерс.

"Въпросите, които изискват поверителна дискусия в тесен професионален кръг, не трябва да стават достояние на нашия враг", каза Василиев пред военната телевизия "Звезда".

От решението следва, че заседанието днес няма да бъде излъчвано на сайта на Думата, нито в социалните мрежи. На него депутатите ще изслушат доклад на вицепремиера Марат Хуснулин за кампанията по извеждането в Русия на цивилното население на окупираните части на Херсонската област, където украинските сили са предприели контранастъпление.

Руските депутати трябва да дебатират и по законопроект, който ще позволи на военното министерство мобилизира хора, извършили тежки престъпления. Това е отказ от досегашната практика в армията да не бъдат допускани престъпници, отбелязва БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови