Руска TikTok звезда получи призовка заради проукраинските си позиции

OFFNews 09 ноември 2023 в 07:05 3084 0

Руската звезда от TikTok Xolidayboy е припаднал на сцената по време на шоу, след като разбрал, че е получил призовка да се присъедини към армията, предаде Би Би Си. 

Истинското име на Xolidayboy е Иван Минаев. Той e изгубил съзнание по време на шоу в южния руски град Ставропол. Минаев е известен с имиджа си, който не е приет за мъжете в Русия и включва грим и лакирани нокти.

Дни преди да бъде му бъде връчена призовката, ръководителят на Лигата за безопасен интерент Екатерина Мизулина публично възрази срещу "проукраинските" видеоклипове, публикувани от Минаев в TikTok. В клиповете си той нарича себе си "украинец" и казва, че анексията на Крим не е подобрило живота на хората там.

Мизулина и преди е критикувала и заплашвала различни руски знаменитости и блогъри заради техните антивоенни възгледи.

Преди това тя призова друг инфлуенсър - Данил Милохин, да бъде призован в армията заради предполагаеми "русофобски изказвания", което според информацията на Би Би Си го е принудило да избяга от страната.

След нахлуването на Русия в Украйна през 2022 г. Мизулина поиска от руския медиен регулатор Роскомнадзор да блокира няколко страници в Уикипедия, включително "военни престъпления по време на руското нахлуване в Украйна" и "клането в Буча" въз основа на неуточнена невярна информация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки