Русия продължава войната с Twitter - забавен достъп и глоби за 'незаконни' публикации

OFFNews 29 ноември 2021 в 14:47 984 0

Снимка Pixabay

Русия ще продължи да забавя достъпа до Туитър за мобилни устройства, докато от платформите ѝ не бъде изтрито цялото съдържание, което комуникационният регулатор определя като "незаконно", предава Ройтерс.

От няколко седмици насам руските власти предприеха нова стратегия за борбата с "незаконното съдържание", разпространявано онлайн, чрез налагането на малки глоби за компании като Ютуб и Туитър.

Наред с това скоростта продължава да се забавя. Потребители от Русия сигнализират, че видеата и снимките се зареждат значително по-бавно от мобилни устройства.

Освен това медийният регулатор "Роскомнадзор" обвинява Туитър за публикации, съдържащи детска порнография, информация за злоупотреба с наркотици или призиви за самоубийства сред непълнолетни. От компанията отрекоха тези твърдения и подчертаха, че имат строга политика за нулева толерантност към сексуалната експлоатация на деца, както и за насърчаването на самоубийства или самонараняване.

Русия от дълго време обвинява компанията за незаконно съдържание с детска порнография или призиви за насилие и самонараняване. Голяма част от т.нар.  "незаконни" публикации обаче са свързани с делото срещу опозиционера Алексей Навални и протестите за освобождаването му.

През април "Роскомнадзор" глоби компанията с близо 42 хил. долара (3,2 милиона рубли) и забави скоростта до платформата. 

От компанията коментираха, че са обезпокоени за свободата на словото след ограничаването на достъпа до платформата и последвалите глоби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови