Русия отнема званията на Алла Пугачова и останалите, които не подкрепят Путин

OFFNews 29 октомври 2022 в 15:31 9129 5

Алла
Алла Пугачова и Земфира.

Руското министерство на културата обмисля да отнеме всички звания на руските звезди Алла Пугачова, Максим Галкин, Андрей Макаревич и на всички останали, които не са декларирали подкрепа за агресията на Путин в Украйна. Това съобщават руските средства за масова информация.

В момента се подготвя специален проектозакон, който ще отнеме титлите на тези звезди. Ако плановете се реализират, противниците на войната няма да носят званията "народен" и "заслужил" артист.

Уточнява се също, че тези, които открито са се изказвали в подкрепа на Украйна, ще отнесат по-тежка санкция - отнемане на гражданството.

Комикът Максим Галкин е един от първите, които се обявяват против войната. В блога си в Инстаграм той многократно се опитваше да внуши на руската аудитория, че именно Руската федерация убива украински цивилни граждани.

Съпругата му Алла Пугачова дълго време мълчеше, но когато Галкин бе обявен "чуждестранен агент", тя също поиска да бъде записана като такава, тъй като подкрепя съпруга си.

Андрей Макаревич неведнъж е говорил в блога си за това как руската пропаганда влияе на хората. Той също така е бил в Украйна и публично е изразил своята подкрепа.

Оксимирон, Макс Покровски от "Ногу Свело", Земфира и други руски творци също се изказаха против войната.

Певицата Земфира, изпълнител на хита "Не стреляйте", преди дни призова за прекратяване на войната по време на концерт в Берлин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

924

5

Diogen

30.10 2022 в 17:00

Бармалей е синоним на идиот.

2550

3

alfakentavur

30.10 2022 в 12:13

Поредното доказателство, че тъкмо СССР2 е фаштко-нацистка държава, а Путлер е фюрер.

-5426

2

Бай Пешо от Перни 6

29.10 2022 в 20:46

Съдбата на предателите и чуждите агенти е такава, понякога и по-жестока.

345

1

Джендо Джедев

29.10 2022 в 18:19

Твърде клета кочина!