Quantcast

Румъния легализира медицинската марихуана

Последна промяна на 05 октомври 2013 в 23:19 6395 12

Снимка: sxc.hu

Румъния легализира използването на медицинска марихуана, съобщава "Romania-Insider".

Досега в северната ни съседка притежанието на канабис под каквато и да е форма беше преследвано от закона.

Румъния е десетата страна в Европейския съюз, която легализира употребата на продукти от марихуана за медицински цели.

Продукти, съдържащи марихуана, се използват за облекчаване на състояния като хронични болки и рак.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.10 2013 в 17:32

а защо лъжете тъй нагло? живея в Румъния и май само Румъния не знае, че е легализирала медицинската марихуана. стига малоумна дезинформация.

06.10 2013 в 17:27

Ще, ще! В момента подготвят "свой човек" да се занимавагуши с тревата.

06.10 2013 в 11:41

Абе, не е баш така. Алкохола е напълно легален, ама е доста ценен. Цигарите също.

06.10 2013 в 09:55

Щом си чел д-р Караджов си забелязал, че Баер пускат хероина като лекарство и има сериозна рекламна кампания в миналото :). То със забрани се подхранва само сивата икономика и мафията. А книгите на доктора трябва да станат задължителни за изучаване в училище още от 3-ти или 4-ти клас, ще се спасят много деца от отровата амфетамин и не само. Но уви обществото ни още предпочита да е сляпо :(...

06.10 2013 в 02:19

Ще го легализират разбира се, и без това мястото му е в реда на аспирина и аналгина. Скапан препарат, с по-нисък медикаментозен ефект даже от промедола, не говорим за морфина.
Ценността на всичките тия буклуци е в това че са забранени. Заради което хлапетата тръгват да се правят едно пред друго на нещо си, и така се образува бизнес.
Да си чувал някой да се фука пред някого че го боли пишката като пикае, щото е гепил трипер? Е, утре никой няма да иска и да се боде с хероин, не и за да забие съученичка. Значи тоя буклук ще стане безинтересен.

06.10 2013 в 01:24

Хероина няма да го легализират, защото той е за балъчета и от него пари не се изкарват доволно. Марихуаната е съвсем друга работа. И без това точат акциз за десетки отрови и Кока-Кола е любимито питие на българина, нищо че разяжда ръжда, какво пречи да добавят и марихуаната в списъка.

06.10 2013 в 01:16

Слаба ракия. Има една книжка с картинки, "Канабисът", от някой си Юлиян Караджов. Не знам къде и дали може да се купи, май и третото издание е изчерпано. Същия автор, който "Наркотиците, или почти всичко за тях". Толкова хубаво и пълно написано, няма ни в библиотеката, ни в целия интернет. Само дето картинките са черно-бели, ама доктор на науките по биохимията на мозъка, няма откъде да има пари за цветни.
После ще легализират и хероина, също безценен препарат. С което окончателно ще затрият наркотрафика.

06.10 2013 в 01:11

Реално погледнато, сега се замислям, нещата ще са малко по-различни при едно евентуално легализиране и облагането на марихуаната с акциз. Грама ще стане 10 лв, примерно, само в специализирани магазини и бла-бла, само с разрешително от лекар и бла-бла, далеч ще се отиде от тия 500к на ден, но все пак доста доволни пари ще влизат.

06.10 2013 в 01:07

И срещу мафията. Кофти само, че при нас мафия и власт малко се размиват като понятия, но официално ако искат да влизат в хазната могат да направят нещо по въпроса. Марихуаната в София е малко по-евтина от златото за грам, и 20-ина пъти по-скъпа от среброто за грам. С разликата, че никой не си купува по 1 грам злато на ден, еле пък 25 грама сребро на ден. А марихуаната има минум 20000 ежедневни потребителя/продажби на ден, само в София! Естествено, това са супер груби сметки, но пак излиза около половин милион на ден или 182 млн. на година. Само от София! И тия пари отиват къде? А защо не отиват по-на светло? То даже да се чуди човек, как това не е било част от програмата Сидеров. Той ако разкраси цифрите и ще изкара, че по 2 бона заплата на човек само от джойнтове.

06.10 2013 в 00:44

Както го чуят - така и ще я легализират. Който и да го предложи - опозицията му ще опищи орталъка с вопли против. Макар че по всякакви критерии, това ще е не само лекарство, но и убийствен удар срещу наркоманиите. В това число срещу тютюна.