Роскомнадзор блокира сайтовете на ФБР и ЦРУ

OFFNews 27 януари 2023 в 16:03 1885 2

регулатор

Снимка БТА

Руският медиен регулатор "Роскомнадзор"

Руският медиен регулатор "Роскомнадзор" е блокирал сайтовете на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ), на Федералното бюро за разследване (ФБР) и на редица други чуждестранни източници, предаде ТАСС, като се позовава на съобщение на медийния регулатор.

Според "Роскомнадзор" това е било направено заради разпространяване на материали, съдържащи недостоверна обществено значима информация, както и за дискредитиране на въоръжение сили на Руската федерация.

"На основание на руския федерален закон "За информацията, информационните технологии и за защита на информацията", "Роскомнадзор" е ограничил достъпа до редица източници, принадлежащи на държавни структури на враждебни страни, за разпространяване на материали, насочени към дестабилизация на обществената и политическата обстановка в Русия", се казва в съобщение на ведомството.

В частност в тези източници са били идентифицирани материали, "съдържащи недостоверна обществено значима информация, както и такива, дискредитиращи въоръжените сили на Руската федерация", добавя "Роскомнадзор".

По-рано бе разпространена информация, че достъпът до сайтовете на ЦРУ и ФБР е бил ограничен на територията на Руската федерация. Това стана известно от данни на сервизната служба на "Роскомнадзор" за проверка на ограничаването на достъпа до сайтове или до отделни страници на сайтове в интернет.

По данни на сервизната службата на ведомството се ограничава достъпът до сайтовете www.cia.gov и www.fbi.gov, уточнява ТАСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

2

6екеr4о

27.01 2023 в 17:48

Имаше една популярна естрадна песен: По-добре късно, отколкото никога... Нещастници!

345

1

Джендо Джедев

27.01 2023 в 16:19

На ФБР и ЦРУ вече им е в другия крачол. :D