Ревнива жена предала Бин Ладен

OFFNews 09 март 2012 в 13:41 1906 0

Осама Бин Ладен
Осама Бин Ладен

Лидерът на "Ал Кайда" Осама бин Ладен най-вероятно е станал жертва на женска ревност, съобщи в. Indipendent. Разследване на пакистанските власти сочи, че терорист №1 бил предаден на САЩ от най-възрастната си съпруга, която много силно го ревнувала заради предпочитанието му към по-млада жена.

Това показва заключението от 8-месечно разследване, проведено от високопоставен пакистански военен офицер в оставка Шукат Кадир. Лидерът на Ал Кайда бе убит по време на секретна операция на американските спецчасти в пакистанския град Аботабад. Трите му жени и неизвестния брой деца бяха сред 16-те души задържани от пакистанските власти след убийството на Бин Ладен. "Делото е насочено срещу възрастните, а не срещу децата", заяви пакистанския вътрешен министърът. Според информация на пакистанското външно министерство, две от вдовиците са от Саудитска Арабия, а третата е от Йемен. Малик не уточни кой съд се занимава с делото, както и в кой затвор се намират жените. Те ще бъдат съдени, но е ясно все още какво наказание ще получат ако бъдат признати за виновни. Малко преди това пакистанските власти заявиха, че ще репатрират жените в родините им страни, след като приключат разпитите. Комисията, водеща разпитите ще търси улики за това как лидерът на Ал Кайда е успял да остане неоткрит в страната. Най-младата от вдовиците - Амал Ахмед Абдулфатах, казала пред пакистанските власти през май, че в продължение на пет години са живели в Аботабад, където Бин Ладен бе убит.

При секретна операция на американските спецчасти, провела се на 1 май 2011 г. най-издирваният терорист в света Осама бин Ладен беше убит. Лидерът на "Ал Кайда" Осамабин Ладен се е криел в къща близо до тренировъчен център на пакистанската армия и на по-малко от 2 часа път с кола от Исламабад. На това място той и хората му са били атакувани в през нощта на първи срещу втори май от предвождана от ЦРУ операция, включваща хеликоптери и сухопътни екипи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!