Решение: Без телефони и мобилни устройства в класните стаи във Франция

ОFFNews 30 юли 2018 в 21:35 3033 0

Снимка pixabay

Френският парламент прие закон за забрана на използване на мобилни телефони и други комуникационни средства в началното и средното училище, който бе внесен от управляващата партия "Република, напред", съобщи телевизия Бе Еф Ем, цитирана от ТАСС и БТА.

Предложението за забрана на мобилни телефони в класната стая бе едно от предизборните обещания на президента Еманюел Макрон.

"Изпълнението на тази инициатива ще се отрази благоприятно на процеса на обучение на учениците, ще позволи да се съсредоточи вниманието им върху учебните предмети и ще създаде благоприятна атмосфера за получаване на знания", заяви министърът на националното образование Жан-Мишел Бланкер.

В закона се предвижда пълна забрана на комуникационни средства в началното и средното училище с изключение на случаите, когато смартфоните се използват за образователна цел. Това се отнася не само до учениците, но и до учителите. Правилата може да влязат в сила още през септември.

Според социологически изследвания около 86 процента от децата на възраст от 12 до 17 години във Франция ползват ежедневно смартфони, включително по време на учебните занятия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!