Републиканци искат да се спре финансирането на Доналд Тръмп

OFFNews 12 август 2016 в 13:45 2319 0

Над 70 републиканци подписаха изявление, с което искат националният комитет на партията да спре финансирането на президентската кампания на Доналд Тръмп, предава Би Би Си.  

Според противниците на Тръмп неговата некомпетентност и разделението, което предизвиква, излага на риск представянето на партията на ноемврийския вот. 

Те искат финансите, използвани за кампанията на милиардера, да бъдат пренасочени към кандидатите за Сената и Камарата на представителите. 

"Само незабавното пренасочване на всички налични ресурси на Националния комитет на републиканската партия към уязвимите надпревари за Сената и Камарата на представителите ще предотврати това  републиканската партията да се удави с надписана от Доналд Тръмп котва около врата", се казва в изявлението. 

Решението не би трябвало да е трудно, защото шансовете на Тръмп да бъде избран се изпаряват с всеки изминал ден, допълват те.   

"Всичко, което трябва да направя, е да спра финансирането на републиканската партия", отговори кандидат-президентът. 

Вчера "Тайм" излезе с информация, че президентът на партийния комитет Рейнс Прийбъс е заплашил да пренасочи средствата от кампанията на Тръмп към битката за конгреса.  Самият Тръмп отрече да е воден подобен разговор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!