Доналд Тръмп: Обама създаде "Ислямска държава"

OFFNews 11 август 2016 в 07:44 6279 15

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обвини настоящия държавен глава Барак Обама, че е "основателят на "Ислямска държава".

Републиканският кандидат за поста направи коментара по време на митинг във Флорида. Той напада с подобна реторика и опонента си - кандидат-президентът на Демократическата партия Хилъри Клинтън, наричайки я "дяволът" и обвинявайки я за продажбата на оръжия.

"ИДИЛ почита президента Обама. Той е основателят на ИДИЛ. Той ги основа", заяви Тръмп и обяви Клинтън за съосновател.

Републиканците обвиняват от дълго време външната политика на администрацията на Обама за сътресенията в Близкия Изток. Те често критикуват президента, че подценява заплахата от "Ислямска държава". Но Тръмп отиде една стъпка по-напред, заявявайки директно, че Обама е благоразположен към тероризма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

14

Victimized

11.08 2016 в 21:05

Много плява днес , много нещо !
Правилно отбелязва нулата , радикалния ислям бе създаден за да се противодейства на съветското присъствие в Иран и Афганистан .
В подкрепа на твърдението си , бих помолил Леля Влади с чесновия дъх , да обърнат внимание на това , че радикалния ислям се появява само и единствено там където установената власт не играе по свирката на САЩ .След Иран и Афганистан , се разпростря до Либия , Египет и Сирия . Само малките деца не знаят как се продават оръжия на терористи , за да може тези терористи да убиват цивилни , което става достояние на целия свят посредством корумпираните медии , и така се радикализира цялото "демократично" общество , за да даде картбланш на армията да ходи да раздава демокрация и свобода . За да стане по пикантно , ще насилят икономически съюз да прокарва културни политики на своите членове , с което ги задължава да сърбат попарата на войната , след което ще имаме достатъчно хора да предизвикаме нови конфликти , цикъла продължава.

13709

8

Маргарит

11.08 2016 в 10:51

По времето на Буш те бяха малка, поддържаща размириците организация, но с потенциал. Е, този потенциал се разгърна (с подходящото финансиране) по времето на Обонго.

Иначе то си е държавна политика на уса да има такива 'дремещи' бойни клетки по света, за да контролират хаоса.

12691

6

Емил Станоев

11.08 2016 в 10:10

Е ! За това е прав.Но не беше сам О"бонго в това начинание , помощ имаше и от Англия и Франция.