Разследващ "Charile Hebdo" висш полицай се е самоубил

OFFNews 13 януари 2015 в 11:02 8910 7

Уважаван главен съдебен полицай в Лимож, Франция се е самоубил на 7 януари, часове след като е трябвало да докладва информация във връзка с нападението над редакцията на френския сатиричен седмичник "Charlie Hebdo", пишат вестниците "The Telegraph" и "Independent", които не цитират източниците си.

Херлик Фреду, 45 г., зам.-директор на регионалната съдебна полиция в Лимож се е застрелял през нощта в сряда, часове след като Шериф и Саид Куаши убиха 12 души в списанието, публикувало карикатури на пророка Мохамед.

Фреду е бил натоварен със задачата да разследва семейството на една от жертвите, но умира, преди да даде доклада си. Часове след атаката полицейският началник е разпитвал членове на семейства на жертви от "Charlie Hebdo".

Не е ясно дали решението му да се самоубие е свързано с убийствата в "Charlie Hebdo", уточняват изданията.

"Всички сме изумени. Той беше много състрадателен, човек близо до хората", казанегов колега.

Колеги на Фреду споделят, че той е бил дълбоко засегнат от самоубийствата на съдебен полицай в Лимож през 2013 г., чието тяло той е намерил. Колегата му оставил бележка, посочвайки мотив "лични причини".

От двойната атака във френската столица, при която загинаха общо 17 души, хората оказват силна подкрепа на френските полицейски части, които обикновено имат нисък рейгинг във Франция. В неделя, по време на марша на солидарността в Париж и митингите в други френски градове след нападенията, имаше плакати с надписи "Обичаме полицията".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!