Путин: Русия обмисля да опрости предоставянето на руско гражданство за всички украинци

OFFNews 27 април 2019 в 12:32 1616 0

Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва обмисля възможността за предоставяне на руско гражданство по опростен начин, не само за жителите на определени области на Донбас, но и за гражданите на цяла Украйна, предава TACC, цитирана от Агенция "Фокус".

"Като цяло мислим да предоставим гражданството си по опростен начин на гражданите на Украйна", заяви държавният глава на пресконференция след посещението си в Китай.

Президентът също така увери, че всички социални задължения към руснаците ще бъдат изпълнени, въпреки решението за предоставяне на гражданство на Руската федерация по опростен начин на жителите на определени райони на Донбас.

„По отношение на изпълнението на социалните ни задължения към нашите граждани в Русия: няма съмнения - всички социални задължения, абсолютно всички социални плащания, пенсии, тяхното увеличаване - всичко ще се изпълни. Няма съмнение”, каза държавният глава.

Той подчерта, че "няма да има сериозна тежест за руския бюджет, свързан с евентуални смущения в бъдещето в самата социална система на Русия, това е абсолютно невъзможно."


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews